Εφημερίδα Κοινωνική

Γεννιά: Καταψήφισα γιατί δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα αλλαγής φύλου από τα 15

 Breaking News

Γεννιά: Καταψήφισα γιατί δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα αλλαγής φύλου από τα 15
11 Οκτωβρίου 2017

Το σκεπτικό της καταψήφισης του άρθρου που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη ανέπτυξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργιά Γεννιά, η μια από τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές που είπαν όχι στο επίμαχο άρθρο 3.

«Είχα εκφράσει τη διαφωνία μου, δεν πείστηκα ως εκπαιδευτικός κυρίως και ύστερα από εισηγήσεις από την Ψυχιατρική Εταιρεία, από διάφορους άλλους ψυχολόγους που έχω συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της πορείας μου ως εκπαιδευτικού δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα των 15 ετών» είπε χαρακηριστικά στα Παραπολιτικά FM.

Παράλληλα επιχείρησε να διαψεύσει όσα ακούστηκαν για πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να αλλάξει την ψήφο της λέγοντας ότι «είμαι συνεπής στις θέσεις μου. Όλα αυτά που ακούστηκαν περί πιέσεων, εκβιασμών κλπ δεν ισχύουν».

Πρόσθεσε, δε, πως «θεωρώ ότι ίσως η αλλαγή αυτή να είναι ένα μεγαλύτερο βήμα στο χειρουργείο από τόσο μικρή ηλικία, αυτό δηλαδή που θέλουμε να αποφύγουμε ουσιαστικά να γυρίσει μπούμερανγκ».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της κυρίας Γεννιά «ένα παιδί από τα 15 ως τα 20 δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του για αυτό και βλέπουμε να αλλάζουν εύκολα επαγγέλματα».

Ωστόσο δεν έδωσε απάντηση για τη στάση της αν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης απαντώντας στη σχετική ερώτηση ότι «αν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης δεν ξέρω τι απάντηση θα σας έδινα».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ