Εφημερίδα Κοινωνική

Έτοιμη η Πολεοδομική Μελέτη για το Εμπορικό Κέντρο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Πειραιά

 Breaking News

Έτοιμη η Πολεοδομική Μελέτη για το Εμπορικό Κέντρο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Πειραιά
10 Οκτωβρίου 2017

Προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα η υπόθεση της δημιουργίας εμπορικού κέντρου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πειραιά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com μόλις ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης που είχε αναθέσει η ΓΑΙΑΟΣΕ. Μαζί εκπονήθηκε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά.

Οι επόμενες κινήσεις είναι και οι πιο κρίσιμες στη διαδικασία ωρίμανσης της επένδυσης. Θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους φορείς, που σημαίνει ότι θα πρέπει ο φάκελος να πάει (ίσως και μέσα στον Οκτώβριο) στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έγκριση και κατόπιν να συγκληθεί το Συμβούλιο Δημόσιας Περιουσίας για να πάρει το πράσινο φως. Επίσης, αναφορικά με τη ΣΜΠΕ θα πρέπει να πάρει έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ συνολικά στη διαβούλευση που θα κρατήσει περίπου 4 μήνες θα εμπλακούν περισσότεροι από 20 φορείς.

Η δημοπράτηση αναμένεται να διεξαχθεί εντός του 2018 με στόχο μέχρι το τέλος του 2019, να έχει υπογράψει και εγκατασταθεί ο παραχωρησιούχος και μέχρι το 2021 να έχει ξεκινήσει η εμπορική του λειτουργία. Η δημιουργία ενός μεγάλου Εμπορικού Κέντρου, του πρώτου του είδους του, στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της Αττικής (σε απόσταση 100-150 μέτρων υπάρχουν 2 γραμμές Μετρό, Προαστιακός, Λεωφορεία και Τρόλεϊ και το λιμάνι φυσικά) αποτελεί ένα «project» που έχει ενθουσιάσει αλλά ταυτόχρονα, προβληματίσει τον Πειραιά και τον εμπορικό κόσμο της πόλης…

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ