Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ σε Κερατσίνι – Πέραμα

 Breaking News

ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ σε Κερατσίνι – Πέραμα
23 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ το έγγραφο κατακύρωσης του διαγωνισμού για τις τοπογραφικές μελέτες

Μετά τον Πειραιά, σε«τροχιά υλοποίησης» μπαίνει η επέκταση του ΤΡΑΜ προς το Κερατσίνι και Πέραμα, αλλάζοντας τα συγκοινωνιακά «δεδομένα»στις παραπάνω περιοχές.

Το θέμα προαναγγείλει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ από τον περασμένο Ιανουάριο, σήμερα όμως φέρνουμε στο «φως» την απόφαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που αφορά στην κατακύρωση διαγωνισμού σε ανάδοχη εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τις τοπογραφικές μελέτες επέκτασης του μέσου σταθερής τροχιάς αρχικά προς Κερατσίνι και ύστερα προς το Πέραμα.

Το έργο λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση, αναλαμβάνει η εταιρεία «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΕ».

Τις τοπογραφικές μελέτες, θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη και η χρηματοδότηση της επέκτασης που αναμένεται να αναζητηθεί από μία μελλοντική αναμόρφωση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την επέκταση προς Κερατσίνι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επόμενη και τελική επέκταση προς Πέραμα, ένα αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

Ένα από τα σενάρια θέλουν την διαδρομή που αναμένεται να ακολουθήσει το Τραμ να περνά την Πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι (που θα τερματίζει η επέκταση προς Πειραιά), περιμετρικά μέχρι τη Δραπετσώνα και από εκεί να ακολουθεί σε «γενικές γραμμές» την πορεία που είχε το παλιό Τραμ, ενώ θα φτάνει στο Πέραμα μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ένα άλλο σενάριο που έχει διαρρεύσει θέλει το Τραμ να φτάνει την περιοχή της Αμφιάλης και από κει να πηγαίνει στο Πέραμα.

Τη διαδρομή, ωστόσο, θα οριστικοποιήσουν οι τοπογραφικές μελέτες.

apofash


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ