Εφημερίδα Κοινωνική

Απετράπη για δεύτερη φορά η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

 Breaking News

Απετράπη για δεύτερη φορά η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας
09 Οκτωβρίου 2017

Με τη δυναμική και μαζική παρουσία της δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου αλλά και κατοίκων της περιοχής Γρηγορούσας, απετράπη η δεύτερη προσπάθεια να εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή της οδού Φαβιέρου 30, από συνεργείο εργολάβου. Σημειώνεται πως η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στα δικαστήρια και έχει οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ημερομηνία συζήτησης την 1η Νοέμβρη.

Η δημοτική Αρχή έχει τοποθετηθεί ενάντια σε αυτήν την προσπάθεια από κοινού με τους εκατοντάδες κατοίκους της γειτονιάς και όπως σημειώνει, «η προσπάθεια να τοποθετήσουν τις υποδομές της κεραίας και να μας «πιάσουν στον ύπνο», δεν τους πέρασε! Η αποφασιστική και μαζική παρουσία της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων ματαίωσε τα σχέδιά τους. Είναι καιρός για δράση και συμπεράσματα. Οι μονοπωλιακοί κολοσσοί στις τηλεπικοινωνίες υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους, στον ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου για το ποιος θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα. Όταν ανταγωνίζονται τα μονοπώλια οι λαϊκές ανάγκες παραμερίζονται».

Γι’ αυτούς, τονίζει η Αρχή, «δεν έχει σημασία ότι βρίσκεται σε παρακείμενα σχολεία και παιδικούς σταθμούς αλλά και σε κατοικημένη περιοχή, στην καρδιά μιας λαϊκής γειτονιάς. Σήμερα, που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε υπέρμετρο βαθμό και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών υπάρχουν υπερσύγχρονες μέθοδοι, που δεν έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία μας, όπως για παράδειγμα η επικοινωνία μέσω δορυφορικών σημάτων, θα μπορούσαν οι ανάγκες όλου του λαού για φθηνές και σύγχρονες τηλεπικοινωνίες να ικανοποιηθούν άμεσα. Αυτό βέβαια θα σήμαινε επιπλέον κόστος για τους κολοσσούς στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, που προτιμούν τη «φθηνότερη» λύση χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες σε βάρος της υγείας του λαού μας».

Παράλληλα, αναφέρει πως «για την κερδοφορία τους τα μονοπώλια ακολουθούν τα δικά τους δόγματα: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και «τα κέρδη μας υπεράνω της υγείας του λαού». Απέναντι σε αυτό, είμαστε θερμοί υποστηρικτές των εκατοντάδων κατοίκων που υπερασπίζουν το δικαίωμα τους στην υγεία».

Τέλος, καλεί τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, ανέργους και τη νεολαία της Γρηγορούσας να βρίσκονται «στο πόδι».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ