Εφημερίδα Κοινωνική

Σόου «επιχειρηματικότητας» Τσίπρα στην Apivita με απρόοπτα – Του κόλλησε κερήθρα στο στόμα

 Breaking News

Σόου «επιχειρηματικότητας» Τσίπρα στην Apivita με απρόοπτα – Του κόλλησε κερήθρα στο στόμα
04 Σεπτεμβρίου 2017

Τους ελιγμούς με την επιχειρηματικότητα συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να υιοθετήσει την ιδεολογίας της ελεύθερης αγοράς αν και ήταν ο ίδιος που μέχρι το 2014 έως και απειλούσε επιχειρηματίες να μην τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός κίνηθηκε και πιο… ευρωπαϊκά αφού επέλεξε να επισκεφθεί την εταιρεία Apivita, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις με σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών, κατέληξε τον Μάρτιο του 2017 σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρία Puig, που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Η… εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε για τον Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψη στην εταιρεία Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, όπου αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν μέχρι πρόσφατα καθώς θυμήθηκε τι είχε πει στον Δημήτρη Τζανακόπουλο όταν ο εν λόγω επιχειρηματίας τον είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ. «Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;» ήταν η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στον τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

1tsipras

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita..

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για την κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κατέστρεψε τις ζωές μας, την ψυχολογία μας, την ελπίδα μας για το μέλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η «Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα. Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία. Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό».

Απαντώντας, δε, στην προτροπή του προέδρου της εταιρείας να λειτουργήσει ως πολύτροπος Οδυσσέας για να επιτευχθεί ένα σχέδιο εθνικής συνεννόησης ώστε να προχωρήσει η Ελληνική Οικονομία και να έλθουν επενδύσεις στη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ