Εφημερίδα Κοινωνική

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Δωρίζει» μεταπτυχιακά σε παιδιά πανεπιστημιακών!

 Breaking News

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Δωρίζει» μεταπτυχιακά σε παιδιά πανεπιστημιακών!
13 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και την μαζική αντιγραφή εργασίας από 106 φοιτητές, νέο περιστατικό έρχεται να ταράξει τα νερά στο χώρο των πανεπιστημίων.

Σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά συναδέλφων τους πανεπιστημιακών καθηγητών να φοιτήσουν κατ” εξαίρεση και δωρεάν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ιδρύματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου που έγινε το καλοκαίρι, καθηγήτρια του πανεπιστημίου ζήτησε να εγγραφούν ως ισοψηφίσαντες και χωρίς δίδακτρα τα παιδιά δύο καθηγητών του ιδρύματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μάλιστα, το επιχείρημα που προέταξαν καθηγητές που υποστήριξαν το αίτημα ήταν ότι η ζωή στη Κοζάνη και τη Φλώρινα είναι ακριβή και οι γονείς των δύο παιδιών πρέπει να βοηθηθούν. Σημειώνουμε απλώς ότι οι μισθοί των πανεπιστημιακών καθηγητών μπορεί να φτάσουν και τα 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εν τω μεταξύ, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι περιζήτητο. Πρόκειται για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018», το οποίο δίνει επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, ενώ εγγράφονται και σε ξεχωριστό πίνακα προσλήψεων. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τρία εξάμηνα σπουδών και η συμμετοχή για κάθε φοιτητή αγγίζει τα 2950 ευρώ. Μάλιστα, οι αιτήσεις κάποια έτη φθάνουν και τις 1.000, ενώ οι θέσεις είναι μόνο 35 με 40.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία ήταν παρόντες τα έξι από τα οκτώ μέλη της, υπήρξαν αντιδράσεις από δύο παριστάμενους καθηγητές. Τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, τεσσάρων έναντι δύο ψήφων. Την πρόταση, μεταξύ των άλλων, υπερψήφισαν ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ενώ την καταψήφισαν η πρόεδρος του τμήματος Νηπιαγωγών, Ιφιγένεια Βαμβακίδου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, την εισήγηση της πρότασης να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού και χωρίς χρηματική εισφορά τα τέκνα των καθηγητών του πανεπιστημίου έκανε η αντιπρύτανης αρμόδια των φοιτητικών θεμάτων, διευθύντρια του επίμαχου μεταπτυχιακού και καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών, Αναστασία Αλευριάδου. Σε σχετική ερώτηση των ΝΕΩΝ, η κ. Αλευριάδου απάντησε «να ρωτήσετε τον πρύτανη».

Ωστόσο, μένει να δούμε τι έχει γίνει τελικά, καθώς οι δύο φοιτητές του μεταπτυχιακού έπρεπε να εγγραφούν χθες και μάλιστα με πρυτανική πράξη.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ