Εφημερίδα Κοινωνική

Καταδίκη του Δ. Καπράνου για κακούργημα ζητεί ο εισαγγελέας για το «δομημένο» ομόλογο

 Breaking News

Καταδίκη του Δ. Καπράνου για κακούργημα ζητεί ο εισαγγελέας για το «δομημένο» ομόλογο
12 Σεπτεμβρίου 2017

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκου Δεσποτόπουλου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση του «δομημένου» ομολόγου εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός ωστόσο δέχθηκε ότι η δωροδοκία τελέστηκε άπαξ το 2006 και δεδομένου ότι τότε τιμωρείτο ως πλημμέλημα, θα πρέπει οι δύο κατηγορούμενοι να καταδικαστούν για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί. Ως προς το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορουμένους, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους καθώς από την ακροαματική διαδικασία αλλά και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, του Ασφαλιστικού Ταμεία των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ), εκτός από τους κ. Καπρανο και Δεσποτόπουλο έχουν παραπεμφθεί ακόμα οκτώ άτομα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ