Εφημερίδα Κοινωνική

Η Σλοβενία πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της: 93-85 την Σερβία

 Breaking News

Η Σλοβενία πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της: 93-85 την Σερβία
18 Σεπτεμβρίου 2017

Η Σλοβενία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket επικρατώντας των Σέρβων με 93-85 σε ένα απίστευτα όμορφο τελικό. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν στο τρίτο δεκάλεπτο με τραυματισμό τον Λούκα Ντόνσιτς, στην τέταρτη περίοδο τον Γκόραν Ντράγκιτς με κράμπες (35π.) και ο Κλέμεν Πρέπελιτς (21π.) πήρε την ομάδα πάνω του και χάρισε τον τίτλο.

Θα περίμενε κανείς το άγχος ενός τελικού να επηρεάσει τα ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Οι περιφερειακοί των Σλοβένων δούλευαν σε υψηλούς ρυθμούς ενώ για τους Σέρβους Όγκνιεν Κούζμιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει κάποια ομάδα με ικανοποιητική διαφορά.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς με προσωπικά καλάθα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (25-22, 12′). Παρά την προσπάθεια του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, οι Σλοβένοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Ο Λούκα Ντόνσιτς μπήξε στην εξίσωση του σκορ όπως και ο Κλέμεν Πρέπελιτς ο οποίος είχε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο και με δικό του τρίποντο έκανε το 41-30 (15′). Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος φρόντισε να μειώσει το σκορ για την ομάδα του (43-38, 17′), αλλά όχι για αρκετή ώρα μιας και ο Γκόραν Ντράγκιτς έκλεισε το ημίχρονο με 26 πόντους (54-43, 19′).

srb-1


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ