Εφημερίδα Κοινωνική

Για τη δημιουργία ενός Ισχυρού Σοσιαλιστικού Κόμματος

 Breaking News

Για τη δημιουργία ενός Ισχυρού Σοσιαλιστικού Κόμματος
06 Σεπτεμβρίου 2017

Του Βασίλη Βαλασόπουλου – Δήμαρχος Ηλιούπολης

Σε παλαιότερο άρθρο μου για την Κεντροαριστερά είχα τονίσει ότι «πρέπει σιγά σιγά να γίνει κατανοητό ότι η Κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί όταν θα υπάρξει πολιτική και ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ή σταδιακή μετάλλαξή του. Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πρόκειται να υπάρξει».

Η δημιουργία ενός Ισχυρού Σοσιαλιστικού Κόμματος με σαφές ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη στρατηγική συμμαχιών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο είναι πλέον αναγκαιότητα για την χώρα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα αποτελεί τον πυρήνα μιας ευρύτερης συμμαχίας κομμάτων-κινήσεων και ρευμάτων με κοινό πρόγραμμα – στόχους , πολυσυλλεκτικότητα και τελική συντεταγμένη την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στις εκλογές.

Χωρίς τη δημιουργία αυτού του μαζικού κόμματος , η συμμαχία μικρών κομμάτων και κινήσεων δεν οδηγεί στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ούτε βεβαίως στην εξουσία.

Η «πασαρέλα» των υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ενός «πολιτικού» μορφώματος, χωρίς πρόγραμμα, ιδεολογική-πολιτική ταυτότητα και οργανωτικό σχήμα) αποδεικνύει το αδιέξοδο του εγχειρήματος.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των συντρόφων μας δεν θα «συνεισφέρει» σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δεκανίκι για να στηρίξει την δεξιά παράταξη στην εξουσία.

Το «παραμύθι» του Κεντρώου Κόμματος που πλασάρουν τα φιλικά στην Ν.Δ. ΜΜΕ δεν θα περάσει.

Χρειάζεται υπομονή και συστηματική δουλειά.

Η σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο απεγκλωβισμός του από το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ και της παραδοσιακής Μαρξιστικής Αριστεράς πραγματοποιείται σταδιακά. Η σύγκλιση θα είναι νομοτελειακή και αναπόφευκτη γιατί θα την απαιτήσει και θα την επιβάλλει η κοινωνία ανεξαρτήτως της θέλησης των ηγεσιών των κομμάτων που κινούνται στον χώρο. Θα σαρώσει τις ιδεοληψίες και τους αρχηγίσκους και θα οδηγήσει την χώρα στην ευημερία και την ανάπτυξη.

Μέχρι τότε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει στην σύγκλιση ενός Συνεδρίου με στόχο την ιδεολογική και πολιτική του ανασυγκρότηση.

Η ειλικρινής αυτοκριτική για όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης, η αποπομπή από τις τάξεις του όλων αυτών που προσέβαλλαν, πρόδωσαν και δυσφήμησαν την Δημοκρατική Παράταξη αλλά και η αντικειμενική και χωρίς ιδεοληψίες προβολή του τεράστιου έργου που έχει κάνει για την χώρα πρέπει να αποτελέσουν τον πυρήνα του Συνεδρίου.

Η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις για την Παιδεία, την Υγεία, την Ανάπτυξη, την Δημόσια Διοίκηση και την Αποκέντρωση για τη στρατηγική των συμμαχιών που πρέπει να κάνει πρέπει να είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματά του.

Αυτές πρέπει να είναι οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εάν ειλικρινά θέλουμε να μιλήσουμε για την Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ