Εφημερίδα Κοινωνική

Διάνοιξη της οδού Σωτήρος πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

 Breaking News

Διάνοιξη της οδού Σωτήρος πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων
21 Σεπτεμβρίου 2017

Εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση ευκαιριών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Σε σχέση με την πρόθεση ανέγερσης εμπορικών κέντρων στον Πειραιά, εκφράστηκαν οι όποιες επιφυλάξεις, αλλά και οι θετικές επιπτώσεις που δύναται ένα μεγάλο έργο να φέρει στην πόλη.

Όσον αφορά στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά, που αποτελεί ένα μεγάλο επενδυτικό, αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη και το λιμάνι, συμφωνήθηκε η προσπάθεια αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, με στρατηγική προτεραιότητα την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο η διάνοιξη της οδού Σωτήρος, με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών από την Ακτή Μιαούλη προς τη Σωτήρος διά μέσου του Τινάνειου κήπου και μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ στο πλαίσιο των έργων του τραμ, συζητήθηκαν κυκλοφορικά θέματα, η σήμανση χώρων φορτοεκφόρτωσης, η τοποθέτηση πινακίδων οδοσήμανσης και οι βυθιζόμενοι κάδοι.

Έγινε αναφορά σε θέματα καθαριότητας και αισθητικών παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, της σχεδιαζόμενης ίδρυσης της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, σε θέματα στάθμευσης όπου τέθηκε το αίτημα διερεύνησης της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης, αλλά και αξιοποίησης κτιρίων της πόλης, όπως η Ράλλειος και ο Πύργος, για τον οποίο, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος έχουν ήδη ξεκινήσει θετικές προσπάθειες για την εξεύρεση της πιο ωφέλιμης λύσης και μάλιστα εντός του 2018.

Συζητήθηκε επίσης και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων μέσα από τη συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παραεμπορίου και των απομιμητικών προϊόντων καθ΄όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ