Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτά τα όπλα θα κατέληγαν στα χέρια μπράβων του Πειραιά

 Breaking News

Αυτά τα όπλα θα κατέληγαν στα χέρια μπράβων του Πειραιά
07 Σεπτεμβρίου 2017

Στα χέρια μπράβων του Πειραιά και των γύρω περιοχών κατέληγαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα όπλα που διακινούνταν από μεγάλο κύκλωμα Πατρών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει 65χρονος με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στα όπλα και ιδιοκτήτης καταστήματος μηχανολογικών εργασιών με κατάλληλο εξοπλισμό για να τροποποιεί όπλα. Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν στον Πειραιά, στη Νίκαια, στη Δραπετσώνα, στον Κορυδαλλό και στα Λιόσια. Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 39, 54 και 65 ετών. Μεταξύ τους, όπως προέκυψε από τις νόμιμες παρακολουθήσεις των τηλεφώνων τους από την Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να δυσκολεύουν το έργο των Αρχών. Το κάθε όπλο το ονόμαζαν με ένα όνομα ψαριού (πέστροφα, κουτσομούρα, σαρδέλα).

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 33χρονος, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διάθεσης, της εμπορίας, απόπειρας εισαγωγής όπλων από το εξωτερικό, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τις κροτίδες και φωτοβολίδες.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία έντεκα Ελλήνων, ηλικίας από 33 έως και 63 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες οπλισμού, με τα μέλη της συμμορίας, ενώ για τον ίδιο λόγο αναζητούνται ακόμη έντεκα δράστες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας έρευνες σε περιοχές της Αττικής.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διακινούσαν τα όπλα στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Τα διαφήμιζαν ως τα καλύτερα της μαύρης αγοράς και δεσμεύονταν ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είχαν βρεθεί και κατασχέσει, μεταξύ άλλων, στο κατάστημα του 65χρονου ένα τόρνο, τρυπάνια, εργαλεία που χρησιμοποιούνται για συναρμολόγηση, κατασκευή, τροποποίηση και μετασκευή οπλισμού, καθώς και εξαρτήματα όπλων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών σε περιοχές της Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν: 9 πιστόλια, 7 περίστροφα, 5 πολεμικά τυφέκια, ένα κυνηγετικό όπλο, 3 αντιαεροπορικά βλήματα, 7.214 φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 3 χειροβομβίδες, 27 γεμιστήρες, 8 ξιφολόγχες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τις παράνομες πράξεις τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν καταχωρημένες σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς (αχυρανθρώπους) και χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη – συνθηματική φρασεολογία στις συνομιλίες, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους αγοραστές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές.

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περεταίρω εργαστηριακό έλεγχο, προκείμενου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ