Εφημερίδα Κοινωνική

Πυρκαγιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου

 Breaking News

Πυρκαγιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου
01 Αυγούστου 2017

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.17 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο, κοντά στη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στα Καλύβια Θορικού.

Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, που όμως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, αυτήν την ώρα δεν απειλούνται.

Σημειώνεται ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια. Σε αυτό το μέτωπο εξακολουθούν να υπάρχουν μικροεστίες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ