Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Breaking News

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
24 Αυγούστου 2017

Εργασίες επισκευών και συντήρησης σε διάφορα σημεία της πόλης πραγματοποιούν όλον τον Αύγουστο συνεργεία του Δήμου Πειραιά. Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρασίνου προχώρησαν σε καθαρισμούς στους κήπους της Τερψιθέας, σε νησίδες και παρτέρια στο παραλιακό μέτωπο από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως την πλατεία Αλεξάνδρας και στην οδό Τζαβέλλα. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, εργαζόμενοι από το τμήμα οδοποιίας, προχώρησαν σε αποκαταστάσεις σπασμένων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, όπου είχαν παρατηρηθεί μικρές ζημιές.

Στην παραλία Βοτσαλάκια το μεικτό συνεργείο του Δήμου προχώρησε σε βελτιωτικές εργασίες, όπως βάψιμο στα παγκάκια και στα ντους, προκειμένου οι εκατοντάδες λουόμενοι που την επισκέπτονται καθημερινά να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε ένα καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν στην παραλία εκτεταμένες παρεμβάσεις, καθώς ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικός. Στα Βοτσαλάκια βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών που πραγματοποιούνται εκεί και να επιθεωρήσει αυτές που έχουν ολοκληρωθεί.

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται επίσης εντατικές εργασίες συντήρησης σε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους τους οποίους διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, προκειμένου οι χώροι αυτοί να είναι έτοιμοι για την έναρξη των νέων αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων τον Σεπτέμβριο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης, εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, στο Νέο Φάληρο. Πρόκειται για ένα κτήριο παλαιό, ιδιοκτησίας του Δήμου, το οποίο δεν είχε συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες δημότες.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πειραιά. Ο χώρος καθαρίστηκε, βάφτηκε και έγιναν οι τελευταίες παρεμβάσεις έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία του μέσα στον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου εργασίες συντήρησης σε σχολικές μονάδες του Δήμου. Οι εργασίες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου οι αίθουσες να είναι έτοιμες για να δεχθούν τον Σεπτέμβριο τους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες του Δήμου δουλεύουν εντατικά, μέσα στον Αύγουστο, σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου ο Πειραιάς να είναι όσο το δυνατόν πιο περιποιημένος και καθαρός. Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται επίσης οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στις σχολικές μονάδες, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και ασφαλείς για να υποδεχθούν τα παιδιά και τους δημότες μας τον Σεπτέμβριο. Πέρα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, η προσπάθειά μας για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, στο κέντρο και σε όλες τις συνοικίες, συνεχίζεται καθημερινά».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ