Εφημερίδα Κοινωνική

Επίθεση στον χώρο της «Φαβέλας» στον Πειραιά

 Breaking News

Επίθεση στον χώρο της «Φαβέλας» στον Πειραιά
31 Αυγούστου 2017

Επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς με εύφλεκτο υλικό δέχτηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 29 Αυγούστου ο κοινωνικός χώρος «Φαβέλα» που βρίσκεται στο Μικρολίμανο Καστέλλας στον Πειραιά. Είναι ένας χώρος με έντονη αντιφασιστική δράση, ο οποίος έχει αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο ακροδεξιών ατόμων.

Από την επίθεση αυτή υπήρξαν μικροζημιές, κυρίως στα παραθυρόφυλλα της πρόσοψης και στην εξώπορτα, ενώ στον χώρο έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Στο παρελθόν ο χώρος της «Φαβέλα» είχε δεχθεί κατέβασμα του σήματος «Φαβέλα» που είχε τοποθετηθεί ψηλά στο κτίριο, από αγνώστους.

Η εμπρηστική αυτή επίθεση της περασμένης Τρίτης έγινε την ώρα που η «Φαβέλα» ετοιμάζεται για σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, με τη συζήτηση «Κοινωνικός αντιφασισμός και οι εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής», που συνδιοργανώνουν η «Φαβέλα» και το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Μικρολίμανο στην οδό Βότση 11.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ