Εφημερίδα Κοινωνική

Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά από τον ΟΠΑΝ

 Breaking News

Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά από τον ΟΠΑΝ
31 Αυγούστου 2017

Εντατικές εργασίες επισκευών και συντήρησης σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την έναρξη των νέων αθλητικών προγραμμάτων τον Σεπτέμβριο.

Στόχος των εκτεταμένων εργασιών είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η εξοικονόμηση πόρων και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Συγκεκριμένα:

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», εκτός από τον καθαρισμό της πισίνας και την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα στα ντους των αποδυτηρίων για εξοικονόμηση νερού, μειώνοντας τa λειτουργικά έξοδα ύδρευσης κατά 50%. Επισκευάστηκαν οι ειδικές κουβέρτες που θερμαίνουν την πισίνα, εξοικονομώντας φυσικό αέριο κατά 30%. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν και επισκευάστηκαν οι αντλίες ελέγχου και καθαρισμού της πισίνας στο κεντρικό λεβητοστάσιο.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», επισκευάστηκε το παρκέ, τοποθετήθηκαν νέοι πάγκοι, βάφτηκαν οι χώροι του γυμναστηρίου, τοποθετήθηκε νέος τάπητας περιμετρικά του γηπέδου και επισκευάστηκαν οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια και το λεβητοστάσιο.

Στο Κλειστό Γήπεδο Καμινίων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο παρκέ στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες, γενικός καθαρισμός, ενώ βάφτηκαν οι χώροι του γυμναστηρίου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες μόνωσης στην οροφή του γηπέδου.

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η συντήρηση της πισίνας. Υπενθυμίζεται ότι η πισίνα λειτούργησε μετά από 16 χρόνια για παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στα 5 δημοτικά γυμναστήρια της πόλης, επισκευάστηκαν τα όργανα γυμναστικής και οι σιδεροκατασκευές, τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε κάποια από αυτά μονάδες ψύξης και θέρμανσης, ενώ οι χώροι των γυμναστηρίων βάφτηκαν και εξοπλίστηκαν με γραφεία και καινούριο αθλητικό υλικό.

Στα ανοιχτά δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ στην πλαζ Βοτσαλάκια, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευών.

Εργασίες συντήρησης και επισκευών πραγματοποιήθηκαν και στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου καθώς και σε όλες τις αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: «Οι εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντήρησης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε αθλητικούς χώρους της πόλης μας ήταν απολύτως αναγκαίες, προκειμένου οι δημότες μας να αθλούνται σε κατάλληλες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Μια ακόμη παράμετρος είναι ότι με τις εργασίες ανακαίνισης, στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος» μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος και εξασφαλίζουμε πόρους για περαιτέρω ενίσχυση των αθλητικών μας υποδομών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των εργασιών, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία και στους δημότες μας, να αθλούνται σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς αθλητικές υποδομές. Παράλληλα, δίνεται και σε εμάς μεγαλύτερη ώθηση να διοργανώσουμε περισσότερα αθλητικά δρώμενα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη στήριξή του, τους συναδέλφους Αντιδημάρχους που όταν χρειάστηκε η συνδρομή υπηρεσιών του Δήμου ανταποκρίθηκαν άμεσα. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Ο.Π.Α.Ν., οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Πειραιά».

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ