Εφημερίδα Κοινωνική

Θα ανακατασκευάσουν τις ξύλινες σκάλες της Πειραϊκής

 Breaking News

Θα ανακατασκευάσουν τις ξύλινες σκάλες της Πειραϊκής
14 Ιουλίου 2017

H Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πειραιά, βάσει εγγράφου που εξασφάλισε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή – Ανακατασκευή ξύλινων κλιμάκων κατά μήκος της Ακτής Θεμιστοκλέους».

Η διακήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού αναφέρει τα εξής:

Το έργο περιλαµβάνει τα τεχνικά έργα και εργασίες που αφορούν στην πλήρη αποξήλωση των παλαιών και εκ νέου κατασκευή, βαφή και τοποθέτηση τριών ξύλινων κλιµάκων που οδηγούν από τα πεζοδρόµια της οδού Ακτής Θεµιστοκλέους προς την ακτή. Οι τρείς αυτές κλίµακες είναι:

(α) η ευρισκόµενη στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών ∆οκίµων, έναντι της Ακτής Θεµιστοκλέους 346 (πλησίον συµβολής οδού Ακτής Θεµιστοκλέους µε οδό Ι. Ράλλη και Γ. Θεοτόκη).

(β) η ευρισκόµενη έναντι της συµβολής της οδού Ακτής Θεµιστοκλέους µε την οδό Καζανόβα.

(γ) η ευρισκόµενη έναντι της Ακτής Θεµιστοκλέους 182 (πλησίον συµβολής µε οδό Νίκης).

Οι ανωτέρω κλίµακες χρήζουν πλήρους αντικατάστασης, λαµβάνοντας ιδιαίτερα υπ’ όψιν τον σηµαντικό φόρτο των λουοµένων και περιπατητών που τις χρησιµοποιεί και το γεγονός ότι η κακή τους κατάσταση αποτελεί άµεσο κίνδυνο τραυµατισµών για τους πεζούς. Οι επεµβάσεις που επιτρέπεται να γίνουν είναι ιδιαίτερα πε-ριορισµένες καθόσον στην περιοχή βρίσκονται αρχαιολογικοί θησαυροί µεγάλης σηµασίας (τµήµατα Μακρών Τειχών) και κατά συνέπεια οποιαδήποτε εργασία γίνεται υπό την έγκριση, επίβλεψη και οδηγίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, µε την ελάχιστη δυνατή παρέµβαση.

Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν επίσης, κατά το δυνατόν, σε µικρή έκταση, επεµβάσεις και σε άλλες ξύλινες κλίµακες της Ακτής Θεµιστοκλέους για την αντιµετώπιση επί µέρους προβληµάτων (αντικατάσταση µεµονωµένων βαθµίδων, τµηµάτων του κιγκλιδώµατος, συντήρηση βερνικώµατος ξύλου και µεταλλικής κατασκευής έδρασης). Ενδεικτικά αναφέρονται η κλίµακα Ακτής Θεµιστοκλέους έναντι αρ.244 (διασταύρωση οδών Ακτής Θεµιστοκλέους & Λυγίνου) και η κλίµακα Ακτής Θεµιστοκλέους έναντι αρ.148 (Σκαφάκι-Ήβης).

Στο πλαίσιο της ανακατασκευής των ξύλινων κλιµάκων θα εκτελεσθούν συνοπτικά οι παρακάτω εργασίες, οι οποίες µε περισσότερες λεπτοµέρειες περιγράφονται στο Περιγραφικό Τιµολόγιο και τις αντίστοιχες ΕΤΕΠ:

• Αποξήλωση και µεταφορά παλαιάς ξύλινης κλίµακας και του φέροντα οργανισµού της, εάν απαιτείται.

• Τοποθέτηση µεταλλικού φέροντα οργανισµού έδρασης της ξύλινης κλίµακας επί του εδάφους µε φέροντα στοιχεία από σιδηροδοκούς ή κοιλοδοκούς, σύµφωνα µε την υφιστάµενη κατάσταση και τις υποδείξεις της υπηρεσίας. Η µεταλλική κατασκευή θα είναι προστατευµένη από την οξείδωση µε εφαρµογή αντισκωριακού υποστρώµατος.

• Κατασκευή και τοποθέτηση νέας κλίµακας ξυλίνων βαθµίδων, βαθµιδοφόρων, πλατυσκάλων και κιγκλιδωµάτων από ξυλεία λαρικοειδή (λάρτζινη) και κιγκλιδώµατα από σουηδικό ξύλο, όµοια σε γεωµετρικά στοιχεία µε την υπάρχουσα. Η νέα ξυλεία θα προστατεύεται από τις δυσµενείς καιρικές συνθήκες και το παραθαλάσσιο περιβάλλον µε µία στρώση µυκητοκτόνου και εν συνεχεία µε βερνίκωµα µε βερνίκι θαλάσσης, ανθεκτικό σε υπεριώδεις ακτινοβολίες, άλατα, ιώδιο και υγρασία σε τρείς στρώσεις, χωρίς απόξεση. Η εργασία εφαρµογής των στρώσεων µυκητοκτόνου και βερνικίου θα γίνεται στο εργοστάσιο πριν την άφιξη της ξυλείας στο εργοτάξιο και όχι επί τόπου (εκτός µικρών απαραίτητων επιδιορθώσεων και συµπληρώσεων).

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ