Εφημερίδα Κοινωνική

Στα κάγκελα οι γονείς του Πειραιά – Καταγγέλλουν «αυθαιρεσίες» στις κρίσεις διευθυντών σχολείων

 Breaking News

Στα κάγκελα οι γονείς του Πειραιά – Καταγγέλλουν «αυθαιρεσίες» στις κρίσεις διευθυντών σχολείων
27 Ιουλίου 2017

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου εκείνη της 20ης Ιούλη, για την εκπαίδευση στον Πειραιά. Τότε ήταν που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των κρίσεων για τους διευθυντές σχολείων από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά για να επιβεβαιωθούν, όπως καταγγέλλεται, οι “ψίθυροι” περί επικείμενου πογκρόμ από τον ΣΥΡΙΖΑ στους μη αρεστούς υποψηφίους. Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη αυτή πυροδότησε την οργισμένη αντίδραση των γονιών των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις από τους υπευθύνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των γονιών του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν μαζικά όταν είδαν τον επί 17 χρόνια Διευθυντή του σχολείου τους Γρηγόρη Γουρδομιχάλη να «καρατομείται» από τον Νίκο Μουμούρη και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε με τη δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρίας των Προέδρων του Συλλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.

«Με οδυνηρή έκπληξη υποδεχτήκαμε τις κρίσεις του ΠΥΣΔΕ Πειραιά για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.

Έκπληξη γιατί αυτές συγκρούονται με τις δικές μας κρίσεις, που αντλήθηκαν μέσα από την πολύχρονη συνεργασία μας με τον Δ/ντη του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Κατά τη κρίση μας είναι φανερό ότι η πλειοψηφία των μελών του ΠΥΣΔΕ Πειραιά χρησιμοποίησαν την προσωπική συνέντευξη της αξιολόγησης ως εργαλείο εξουδετέρωσης των μη αρεστών υποψηφίων απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς θεσμούς.

Επιβράβευσαν υμετέρους εκπαιδευτικούς και στην ουσία τιμωρούν τα παιδιά μας! Μεθόδεψαν με γνώμονα το κομματικό συμφέρον να διοικηθεί η μεγαλύτερη σχολική μονάδα του Πειραιά και από τις μεγαλύτερες της χωρας, όχι απο αρίστους αλλά από αρεστούς.

Αδιαφορούν για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι διευθυντές, όπως ο Γρ. Γουρδομιχάλης, αναβάθμισαν με επίμονη και σκληρή δουλειά τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, προστατεψαν τα παιδια μας δημιουργώντας ασφαλές και άψογο σχολικό περιβαλλον και τους έδωσαν ευκαιρίες να διακριθούν, να γνωρίσουν τον κόσμο στην χώρα μας και στο εξωτερικό, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά φαινόμενα ρατσισμού και αθλητικης βίας, εξουδετερωσαν τη δραση της Χρυσής Αυγης στο σχολείο, ευαισθητοποίησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από δραστηριότητες σχετικά με την υγεία, το περιβάλλον, το bullying, τα ναρκωτικά, την οδική ασφάλεια, δημιούργησαν ισχυρή τράπεζα αίματος κ.α.

Εκ μέρους των χιλιάδων γονιών του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, που εδώ και 17 χρόνια εμπιστευτήκαμε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού και τον Διευθυντή του, θεωρούμε τις πράξεις του ΠΥΣΔΕ Πειραιά άδικες, απαράδεκτες, προσβλητικές για τους γονείς και βλαπτικές για τη δημόσια παιδεια και τονιζουμε στα μελη της πλειοψηφιας του ΠΥΣΔΕ Πειραια ότι τα δημόσια σχολεία δημιουργήθηκαν και υπάρχουν για τα παιδιά των πολιτών και όχι για το βόλεμα των υμετέρων.

Η παρούσα ανακοίνωση να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στον υπουργό παιδείας, στους βουλευτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλου, στους Συλλόγους Γονέων, στην Ένωση Γονεων Κορυδαλλού, στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Πειραιά, στα μμμε και στους γονείς του σχολείου».

Οι διατελέσαντες πρόεδροι απo το 2009 μέχρι σήμερα: Δήμητρα Κούσαλη, Κωνσταντίνα Εττζόγλου, Στέλιος Χριστοφόρου

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε και στην σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογος στο Facebook (Γονείς Επαλ κορυδαλλού), προκαλώντας κύμα αγανάκτησης σε βάρος των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και ανεπανάληπτη συμπαράσταση στον «διωκόμενο» Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Η δημόσια τοποθέτηση του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη

gourdomixalis

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς του ΕΠΑΛ, αλλά και τους πολίτες από τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους για τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης τους στο Γονείς Επαλ Κορυδαλλού

Μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που εφάρμοσε η διοίκηση στην αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων της περιοχής του Πειραιά.

Αλλά και μηνύματα διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων διευθυντών, και την απομάκρυνση μου από το ΕΠΑΛ, λόγω του ότι συγκρούστηκα με τις συντεχνίες, αφού πάντα έβαζα τη δημόσια παιδεία πάνω από τα συμφέροντα τους.

Έχω τη γνώμη ότι τέτοιες διώξεις βλάπτουν και υπονομεύουν τη δημόσια παιδεία.

Αλλά σίγουρα βλάπτουν και αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν, όπως θα δείξει το μέλλον, αργά ή γρήγορα.

Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο ΕΠΑΛ, γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα απ” όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε από κοινού.

Παρ” όλα αυτά καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε το ΕΠΑΛ ένα απ” τα μεγαλύτερα, καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία της χώρας.

Εδώ και 17 χρόνια μας εμπιστεύεστε για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.

Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση.

Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιολογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μέλλον και με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Γονείς πολιόρκησαν τα γραφεία του ΠΥΣΔΕ στον Πειραιά

Μάλιστα οι γονείς του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού δεν έμειναν στη δημοσίευση της ανακοίνωσης. Μαζί με πολίτες της περιοχής «πολιόρκησαν» τα γραφεία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, ζητώντας εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του Νίκου Μουμούρη και των υπολοίπων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, που –όπως λένε -εκτελούσαν συμβόλαια «διοικητικού θανάτου» σε βάρος μη κομματικών υποψηφίων. Αντί για εξηγήσεις, όμως, οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι συνάντησαν κλειστές πόρτες, απαξιωτικές συμπεριφορές με ειρωνικά σχόλια και “πίσω από τις πόρτες τον κ. Μουμούρη κρυμμένο να βιντεοσκοπεί παράνομα τους γονείς!”. Μπροστά στο θέαμα αυτό, η οργή των γονιών ξεχείλισε και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μετά από πολύ ώρα οι γονείς αποχώρησαν, ζητώντας: “τη συνδρομή της Εισαγγελίας για τις πράξεις του κ. Μουμούρη, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του ιδίου και όσων τον στηρίζουν”.

Χαμός στη συνεδρίαση του ΔΣ Κορυδαλλού

kriseis

Η τελευταία – μέχρι την επόμενη – πράξη του έργου παίχτηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού. Εκεί συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 γονείς, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα. Οι γονείς υπήρξαν για ακόμη μια φορά καταπέλτες εναντίον του κ.Μουμούρη, ζητώντας από το ΔΣ “να τοποθετηθεί για τις αυθαιρεσίες του ίδιου και των κομματικών του φίλων”. Μάλιστα ο Σύλλογος Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού παρέδωσε ψήφισμα, με το ΔΣ να αποδέχεται ΟΜΟΦΩΝΑ τις καταγγελίες που περιέχονται σε αυτό σχετικά με τις αυθαιρεσίες που διαδραματιστήκαν κατά την διαδικασία των κρίσεων των Διευθυντών Σχολείων στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Τι ζητούν ομόφωνα γονείς και Δήμος: 

- Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.

- Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης

- Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς αφού συμπεριφορές σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία μας

- Να εξετάσει άμεσα ο Εισαγγελέας για τυχόν αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ