Εφημερίδα Κοινωνική

Σκουπίδια στον Πειραιά – Τι θα γίνει με τα δημοτικά τέλη;

 Breaking News

Σκουπίδια στον Πειραιά – Τι θα γίνει με τα δημοτικά τέλη;
03 Ιουλίου 2017

«Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η Δημοτική Αρχή του Πειραιά θα διερευνήσει αν υπάρχει τρόπος να μην πληρώσουν οι δημότες τα τέλη για τις ημέρες που δεν μαζεύονταν τα σκουπίδια».

To παραπάνω σχόλιο πόσταρε στο Facebook, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Βεντούρης, σημειώνοντας: «…παρότι βεβαίως οι κινητοποιήσεις ήταν εναντίον της κυβέρνησης και όχι των Δήμων. Και θα έπρεπε από την κυβέρνηση να ζητηθεί η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών). Θα επανέλθω με νεότερη ενημέρωση. Ευχαριστώ”.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε γράψει:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όπως φαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ αφορούσαν καταλήψεις (αποκλεισμούς) των αμαξοστασίων και όχι απεργίες. Απεργίες έγιναν μόνο την Πέμπτη 22/06 και χθες. Αυτό δεν ισχύει για μεμονωμένους Δήμους, αλλά για όλη τη χώρα.

Βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, οι υπάλληλοι θα πληρωθούν κανονικά τις ημέρες των καταλήψεων. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά αυτό δεν αφορά αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών. Επαναλαμβάνω, ότι προφανέστατα το ίδιο ισχύει για όλη τη χώρα.

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν και έχει πλέον ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Θα χρειαστούν μερικές μέρες για να επανέλθει η πόλη στην πρότερη κατάσταση αλλά σταδιακά τα πράγματα θα αρχίσουν να είναι όλο και καλύτερα.

Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία, μπορούμε να επανέλθουμε με πιο ψύχραιμες και ουσιαστικές συζητήσεις».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ