Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Γ.Μώραλη με αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου

 Breaking News

Συνάντηση Γ.Μώραλη με αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου
11 Ιουλίου 2017

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Διεθνών Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών του Πεκίνου (UIBE), με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο κα Wen Jun, ύστερα από πρωτοβουλία της Κινεζικής πλευράς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον Πειραιά και δεσμεύτηκε να κάνει ο Δήμος ό, τι μπορεί για να υλοποιηθούν οι προτάσεις του Κινεζικού Πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στο πλαίσιο των επαφών μας με την κινεζική πλευρά. To Πανεπιστήμιo Διεθνών Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών του Πεκίνου (UIBE), αντιπροσωπεία του οποίου μας επισκέφτηκε και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πειραιά, είναι ένα Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στα οικονομικά, στην επιχειρηματικότητα και στον ασφαλιστικό τομέα. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν συνέργειες είτε με το Πανεπιστήμιο είτε με τον Δήμο μας. Έχω ξαναπεί ότι η πόλη του Πειραιά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κίνα, λόγω του ότι είναι η πρώτη θαλάσσια στάση “στον δρόμο του μεταξιού”. Οι Κινέζοι λοιπόν επιθυμούν να χτίσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον Πειραιά. Αυτό προκύπτει από την επένδυση της COSCO, τις αδελφοποιήσεις, το κοινό έτος Κίνας – Ελλάδας, τη συνέργεια του Ολυμπιακού με την κινεζική ομάδα Κ17 της Beijing Enterprise FC, τα Πανεπιστήμια, ώστε να έχουμε ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασιών. Τους έθεσα υπόψη ότι τα Πανεπιστήμια είναι αυτοτελή Ιδρύματα, αλλά ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τη σύνδεση με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και με τα Επιμελητήριά μας, με τον Εμπορικό Σύλλογο, ώστε να προχωρήσουν σε συνέργειες. Είναι ακόμη μια πρωτοβουλία των σχέσεων της Κίνας με την Ελλάδα και ειδικά με τον Πειραιά».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ