Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για: Πύργο, πλατεία Πηγάδας – Στην αντεπίθεση η «ομάδα Κάρλε»

 Breaking News

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για: Πύργο, πλατεία Πηγάδας – Στην αντεπίθεση η «ομάδα Κάρλε»
11 Ιουλίου 2017

Κατά τα άλλα, στο ΔΣ Πειραιά υπήρξαν ενδιαφέρουσες ειδήσεις και παρασκήνιο.

1) Μάθαμε ότι τον Σεπτέμβρη θα υπάρξει διαγωνισμός για τον Πύργο – «φάντασμα» ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά «δεν θα καταρτιστεί για να είναι άγονος…». Συνεπώς, κάποιος ενδιαφέρεται και μάλιστα έντονα για την αξιοποίησή του…

2) Η αντιπολίτευση (ομάδα Κάρλε) εξαπέλυσε «πυρά» προς τον δήμαρχο για το ταξίδι στην Κίνα. Είπε ότι ζήτησε να μετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, όχι μόνο της πλειοψηφίας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό. Η απάντηση Μώραλη ήταν ότι η «αποστολή» πρέπει να είναι της ίδιας λογικής… «Δεν μπορεί να πάει για διαπραγματεύσεις ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες και να πάρει μαζί του τον Κουτσούμπα», απάντησε ο δήμαρχος.

3) Βεβαίως η ομάδα του Τ. Κάρλε (σ.σ. για τον οποίο να ευχηθούμε περαστικά!), φάνηκε ιδιαίτερα δυναμική καθώς η δημοτική σύμβουλος Ευαγγ. Σαρρή ανέγνωσε τα στοιχεία που της έδωσε ο πρώτος για τα οικονομικά του Δήμου, λέγοντας ότι από αυτά φαίνεται στην πράξη, ποιοι έκαναν συμμάζεμα στο Δήμο και ποιοι όχι… Ο Τ. Κάρλες (μέσω της κας Σαρρή, καθώς δεν τον βοηθούσε η φωνή του) κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή Μώραλη για αλαζονεία αλλά και τακτικές που παραπέμπουν σε «βλαχοδημάρχους» (σ.σ. φράση γνωστή στην Αυτοδιοίκηση καθώς είχε πρωτοειπωθεί στην κόντρα ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ).

4) Ένα καλό νέο είναι ότι προχωράει η «πολύπαθη» πλατεία Πηγάδας και οι εκτιμήσεις λένε ότι «θα προλάβουμε το καλοκαίρι» να δούμε ανάπλαση (όχι βιοκλιματική) στην περιοχή.

5) Επίσης ένα καλό νέο έχει να κάνει με τον ΟΛΠ καθώς ο Δήμος Πειραιά θα μπορεί από το 2018 να εγγράψει στον προϋπολογισμό του το περιβόητο έσοδο του 3,5%, για το οποίο έγινε μεγάλος αγώνας.

6) Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μαστρονικόλας επανέφερε το αίτημά του για την ενεργοποίηση επιτροπής μετονομασίας δρόμων της πόλης και την επιθυμία του να δοθούν ονόματα ανθρώπων που τιμούν τον Πειραιά σε αυτούς.

7) Ακόμη κυνηγά το «φάντασμα» της ΔΕΠΕΠ τον Δήμο Πειραιά ο οποίος καλείται να αποφασίζει διαδικαστικά για την εκκαθάριση και το κλείσιμο της επιχείρησης. «Εκείνη την ΔΕΠΕΠ» για την οποία γράφτηκαν τόσα κατά το παρελθόν και αποτελούσε μόνιμο σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του τέως δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη και του τότε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μπεντενιώτη. Τη Δευτέρα ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και σημερινός αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης σε ένα σημείο του λόγου του αναφορικά με την ΔΕΠΕΠ είπε: «Ήταν ένα από τα μεγάλα μου λάθη που υπήρξα πρόεδρος αυτής της δημοτικής επιχείρησης».

8) Για ακόμη μια φορά ο συνδυασμός το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» αποδείχτηκε συνεπής στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα. Είναι ο μοναδικός συνδυασμός που μελετάει όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, γραμμή προς γραμμή, εντοπίζει σημαντικές λεπτομέρειες και εκεί που η συνεδρίαση πατάει «γκάζι», οι δημοτικοί σύμβουλοι του «ΛΙΜΑΝΙΟΥ», πατάνε «φρένο», προλαβαίνοντας με αυτό τον τρόπο, πολλές φορές, δυσάρεστες καταστάσεις.

*του Κώστα Παναγιωτάκη

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ