Εφημερίδα Κοινωνική

Συγκλονίζει το γράμμα που έστειλε στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ από τις φυλακές Χαλκίδας – Μάθετε πoιο είναι το “μεγαλείο της ισονομίας” πίσω από τα κάγκελα – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ

 Breaking News

Συγκλονίζει το γράμμα που έστειλε στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ από τις φυλακές Χαλκίδας – Μάθετε πoιο είναι το “μεγαλείο της ισονομίας” πίσω από τα κάγκελα – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ
22 Ιουλίου 2017

Κρατούμενος στις Φυλακές Χαλκίδας έστειλε μια επιστολή – «φωτιά» στην εφημερίδα μας για να περιγράψει όσα βιώνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Η περίπτωσή του είχε απασχολήσει πριν 2,5 περίπου χρόνια την περιοχή του Κορυδαλλού. Ο ίδιος δεν θέλει να μιλήσει για όσα συνέβησαν τότε, για τα οποία άλλωστε έχει αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Όπως γράφει στην επιστολή του, είναι διαβητικός και ινσουλινοεξαρτώμενος. Μας εξηγεί πώς έφτασε σε σημείο να κάνει απεργία πείνας για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θέτοντας όμως σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή! Εκτάκτως, αυτή την περίοδο έχει μεταφερθεί, λόγω της κατάστασής του, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του, όπως την έστειλε στην εφημερίδα μας:

«Είμαι κρατούμενος από το 2015 . Παραθέτω γεγονότα που ξεκίνησαν να εξελίσσονται εναντίον μου με την άφιξή μου στο κατάστημα κράτησης της Χαλκίδας, τον Οκτώβριο του 2016.

Είμαι διαβητικός ινσουλινοεξαρτώμενος, οπότε με την άφιξή μου στις φυλακές, μετά τη γνωριμία μου με το Διευθυντή, ακολούθησε η γνωριμία μου με το ιατρείο, όπου ο γιατρός της φυλακής μου ξεκαθάρισε, με απότομο ύφος, πως δε θα του ζητάω ΤΙΠΟΤΑ, απλά θα του λέω τι έχω και εκείνος θα φροντίζει τα δέοντα… “Μη ξεκινήσουμε άσχημα”, μου είπε, ακόμα δεν ήρθα.

Τον ρώτησα αν σημαίνει κάτι ο νόμος που προβλέπει ίση μεταχείριση των κρατουμένων με τον υπόλοιπο πληθυσμό (άρθρο 27 σοφρ. Κώδικα παράγραφος 1 και 2) και μου απάντησε ότι εδώ δεν περνάνε αυτά. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου…!

Ξεκίνησα να κάνω τις μετρήσεις του σακχάρου μου όπως συνηθίζω 20 χρόνια περίπου, ώσπου μια μέρα ο υπάλληλος του ιατρείου μου απαγόρευσε να μετρηθώ το μεσημέρι, διότι κατά την άποψή του δεν έπρεπε να βάλω στο στόμα μου τίποτα φαγώσιμο από το πρωί. Οι διαβητολόγοι που με έχουν παρακολουθήσει σε αυτά τα χρόνια της ασθένειάς μου με έχουν ενημερώσει ότι προκειμένου να βοηθάμε το πάγκρεας να λειτουργεί σωστά πρέπει να τρέφομαι πριν τη μέτρηση. Να επισημάνω εδώ ότι σήμερα ο διαβητικός που κάνει ινσουλίνη μπορεί να φάει τα ΠΑΝΤΑ.

Από τη μέρα που μου απαγορεύτηκε η μέτρηση έπαψα να παίρνω τα φάρμακά μου φοβούμενος παρουσία υπογλυκαιμίας, η οποία σκοτώνει το διαβητικό.

Δύο μήνες μετά τη μεταγωγή μου σε αυτή τη φυλακή με έστειλαν σε διαβητολόγο. Πιθανολογώ ότι με έστειλαν ύστερα από διαμεσολάβηση του Εισαγγελέα ή του Συνηγόρου του Πολίτη, στους οποίους απευθύνθηκα για την υγεία μου.

Ύστερα από αίτημά μου στο ιατρείο του Κ.Κ. Χαλκίδας για ιατρικές εξετάσεις , τις οποίες χρειάζομαι για να προσδιοριστεί η αναπηρία μου (ΚΕΠΑ), ο ίδιος γιατρός μου είπε ότι εδώ δεν είναι νοσοκομείο και αν δε μου αρέσει να πάω σε άλλη φυλακή να γλιτώσουν από εμένα. Δεν επικαλούμαι άρθρα και νόμους που με υποστηρίζουν , αναφέρομαι μόνο στη συμπεριφορά ανθρώπου Πανεπιστημιακής μόρφωσης που έχει δώσει ιερό όρκο.

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει επηρεάσει τα μάτια μου στα οποία χρειάζεται ανα διαστήματα καθαρισμός με λέιζερ και συχνές επισκέψεις σε οφθαλμιάτρους. Αν και οι οφθαλμίατροι έχουν ζητήσει να γίνει η συγκεκριμένη εξέταση του λέιζερ και καλή ρύθμιση του διαβήτη, τόσο ο γιατρός του ιατρείου όσο και ο Διευθυντής δεν έχουν κάνει τίποτε για αυτό. Υπάρχει λοιπόν άμεσος κίνδυνος τύφλωσής μου.

Έγραψα υπόμνημα στον Συνήγορο του Πολίτη με τα γεγονότα που με καταπιέζουν οργανικά και ψυχολογικά, ταράζοντας την ισορροπία μου, ώστε να έχω τη συνδρομή τους και ταχυδρόμησα το φάκελο με το ταχυδρομείο. Η δικαιολογία του Διευθυντή για το ότι δεν πήγε είναι πως δεν έγραψα στο φάκελο «διαμέσου της διεύθυνσης»… Όμως, έχω ξαναστείλει γράμμα με τον ίδιο τρόπο από αυτή την φυλακή.

Διακρίνομαι από τους άλλους κρατουμένους με δυσμενή μεταχείριση. Προ ημερών δέχτηκα και λεκτική επίθεση από τον “προστατευόμενό” τους, εσωτερικό διευθυντή, αρχικαθαριστή. Είναι οι συνθήκες “τόσο καλές”, που ο Λαζαράκης προτίμησε τον θάνατο, από την επιστροφή του εδώ μέσα. Οι Λιαδάκης και Ραγκογιάννης τραυματίστηκαν στην παιδική χαρά και είχαν ράμματα στο κεφάλι, ο Βραχνής έπεσε στη σκάλα και χτύπησε το μάτι του, που μετατοπίστηκε κάποια εκατοστά. Ο Καρούζος είναι ανάπηρος στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού. Ο Σουλειμάν Γιασίντ χτύπησε και αυτός στο μάτι του γλιστρώντας και πήγε στο νοσοκομείο μήπως και τον σώσουν να μη γίνει μονόφθαλμος. Όλα αυτά μας λένε πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη φυλακή.

Για τη μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα μου χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος στο ιατρείο το χειροκίνητο τρύπημα και όχι τη συσκευή διατρήσεως που είναι ανώδυνη. Αυτό γίνεται τρείς φορές την ημέρα επί 30 ή 31 ημέρες. Αυτό δεν μου προξενεί πόνο και ψυχική βλάβη;

Για τους χώρους διαβίωσης τι να πω; ‘Ένας παλιός στάβλος έγινε φυλακή , απλώς άλλαξε η μορφή των ζώων, τώρα είναι “ομιλούντα…”. Το τακτικό βάψιμο δεν διώχνει τους κοριούς, μη και χαλάσει η “φήμη” της φυλακής.

Πιστεύω ότι εδώ είναι φυλακή και όχι στρατός , είμαι εδώ τιμωρημένος επειδή παρανόμησα, άρα δεν σεβάστηκα τους νόμους, μάλλον οι άλλοι μπορούν να παρανομούν και να μένουν ατιμώρητοι καλυπτόμενοι πίσω από κάποιες δικαιολογίες… Tο “μεγαλείο της ισονομίας”… Ζητώ συγγνώμη ΑΝ όπως μου καταλόγισε κάποιος αρχιφύλακας, είμαι επαναστάτης χωρίς αιτία.

Αυτά είναι μόνο ΛΙΓΑ από όσα γίνονται εις βάρος μου.

Είμαι σε απεργία πείνας από την 6η Ιουλίου και αξιώνω τα δικαιώματά μου στην ΥΓΕΙΑ και τη ΖΩΗ, εκτός κι αν η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ποινή είναι ακόμα σε ισχύ».

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ