Εφημερίδα Κοινωνική

Πλακιωτάκης: Να στηριχθεί η βιωσιμότητα των κλάδων της Eλληνικής ναυτιλίας

 Breaking News

Πλακιωτάκης: Να στηριχθεί η βιωσιμότητα των κλάδων της Eλληνικής ναυτιλίας
04 Ιουλίου 2017

Πρωτοβουλίες για την τόνωση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και την εξωστρέφεια του κλάδου ζήτησε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά από συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο σημερινό ανταγωνιστικό ναυτιλιακό περιβάλλον, όπου τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και επικρατεί ανασφάλεια για το αύριο, είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι οι Έλληνες ναυλομεσίτες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και την ελλιπή στήριξή τους από την πολιτεία, συνεχίζουν να αποτελούν ισχυρό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της πατρίδας μας.

Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και της Ελληνικής Ναυτιλίας και, με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις της, είχε σταθεί αρωγός στους φορείς του κλάδου, συμβάλλοντας στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους. Κάνουμε σήμερα, μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων των φορέων της Ναυτιλίας και παράλληλα έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία ζύμωσης και προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματός μας για την Ναυτιλία. Στο πλαίσιο αυτό, ακούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τα αιτήματα των μελών του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, όπως η ενίσχυση του επαγγέλματός και της δια βίου εκπαίδευσης των στελεχών του.

Πρωταρχικό μέλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητα των κλάδων της Ελληνικής Ναυτιλίας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες και την εξωστρέφειά της. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί την Ελληνική Ναυτιλία ένα ανεκτίμητης αξίας εθνικό κεφάλαιο και θα συμβάλει, ώστε η σημαία της να κυματίζει ψηλά, στα πέρατα του κόσμου».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ