Εφημερίδα Κοινωνική

Ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά;

 Breaking News

Ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά;
13 Ιουλίου 2017

O πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Μυλόπουλος σε συνέντευξη στο Euro2day.gr αναφέρει:

«Η επέκταση της γραμμής του μετρό προς Πειραιά είναι ένα έργο στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς συνδέει με σύγχρονο τρόπο τις δύο πύλες εισόδου της Αττικής, δηλαδή το αεροδρόμιο με το λιμάνι. Το έργο εκτελείται αυτή τη στιγμή από μια μεγάλη κοινοπραξία ευρωπαϊκών εταιριών, με την ελληνική εταιρία J&P ΑΒΑΞ να έχει αναλάβει τον ρόλο του σχεδιασμού και της κατασκευής των έργων πολιτικού μηχανικού.

Είναι ένα έργο το οποίο αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα, που έχουν προκαλέσει καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματός του. Σήμερα επιλύθηκαν και συνεχίζουν να επιλύονται τα τεχνικά προβλήματα και το έργο προχωρεί με νέο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι τρεις πρώτοι σταθμοί, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», θα δοθούν σε λειτουργία εντός του 2019, ενώ το σύνολο της γραμμής, δηλαδή οι υπόλοιποι τρεις σταθμοί, «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο», θα παραδοθούν σε δεύτερο χρόνο.

Κυρίως, όμως, ο στρατηγικός χαρακτήρας της γραμμής προς Πειραιά αντανακλά μια έντονα κοινωνική διάσταση, καθώς παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα υπερσύγχρονο μέσο σταθερής τροχιάς σε μη προνομιούχες οικονομικά συνοικίες της Αττικής».

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ