Εφημερίδα Κοινωνική

Νομίζετε ότι έχει λυθεί το θέμα με τους συμβασιούχους;

 Breaking News

Νομίζετε ότι έχει λυθεί το θέμα με τους συμβασιούχους;
04 Ιουλίου 2017

Πριν ακόμη περισυλλεγούν όλα τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους κατά τις 11 ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, άρχισαν τα προβλήματα εφαρμογής της επείγουσας τροπολογίας τους υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους.

Μεγάλο ερώτημα για τους δημάρχους αποτελεί το χρονικό διάστημα έως ότου πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ. Στο μεταξύ, σε περιοχές της Αθήνας όπως οι Αμπελόκηποι και τα Τουρκοβούνια δεν είχε πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει στην «Καθημερινή» ότι λόγω του καύσωνα κάποιες ώρες δεν πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή, οπότε σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Πολλοί δήμοι, πάντως, προχωρούν σε απολύσεις των συμβασιούχων που απασχολούσαν αναμένοντας να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν νομικό πρόβλημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν θα προσληφθεί το σύνολο των συμβασιούχων. Στη Ρόδο, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε τη λύση των συμβάσεων των 130 συμβασιούχων που απασχολούνταν στον δήμο. «Θα δημιουργούνταν μεγάλο θέμα γιατί ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής», τονίζει ο δήμαρχος Ρόδου. «Δεν θέλω να ελπίζουν οι άνθρωποι και μετά να βρεθούν εκτεθειμένοι», προσθέτει. Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου απολύθηκαν 35 συμβασιούχοι, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δημαρχείο αντιδρώντας δυναμικά.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ