Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλα προβλήματα από την καλοκαιρινή κακοκαιρία

 Breaking News

Μεγάλα προβλήματα από την καλοκαιρινή κακοκαιρία
17 Ιουλίου 2017

Σοβαρά προβλήματα αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, οι ζημιές σε καλλιέργειες, οι διακοπές ρεύματος και οι πτώσεις βράχων. Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλαν ο δήμος Σιθωνίας Χαλκιδικής, ο δήμος Νέας Προποντίδας και ο δήμος Αγιάς. Νεκρός 48χρονος από πτώση κεραυνό.

Μεγάλες πλημμύρες στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα στη Χαλκιδική, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν περιοχές της Σιθωνίας, από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά. Σε τουλάχιστον σαράντα περιπτώσεις η Υπηρεσία κλήθηκε έως τώρα να επέμβει για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, αλλά και για απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

Ο μεγάλος όγκος βροχής στη Σιθωνία συντέλεσε στο να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, καθώς και να υπάρξει πτώση βράχων, με την πυροσβεστική να κάνει συνεχώς αντλήσεις νερού. Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.

Επίσης, σταθμευμένα οχήματα παρασύρθηκαν από τους όγκους των υδάτων, ενώ κατασκηνωτές εγκατέλειψαν άρον-άρον κάμπινγκ της περιοχής.

kairos-vroxi

Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες

Στο Μέτσοβο, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, το ύψος του χαλαζιού έφτασε τα 30 εκατοστά, ενώ οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν καταπτώσεις βράχων και μεταφορά φερτών υλικών που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ