Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και εδώ… Χάθηκε το όνειρο ενός ασυνόδευτου πρόσφυγα να παίξει ποδόσφαιρο

 Breaking News

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και εδώ… Χάθηκε το όνειρο ενός ασυνόδευτου πρόσφυγα να παίξει ποδόσφαιρο
04 Ιουλίου 2017

Αντιμέτωπος με το «τέρας» της γραφειοκρατίας είναι ένας ανήλικος, ασυνόδευτος πρόσφυγας, ο οποίος, αν και αγαπάει, όπως οι συνομήλικοί του, να παίζει μπάλα, εντούτοις δεν μπορεί να εγγραφεί σε κανένα ποδοσφαιρικό σωματείο στην Ελλάδα!

Το γεγονός αλλά και άλλες ιστορίες γραφειοκρατικής? τρέλας, που δημιουργούν προσκόμματα στη διαμονή προσφύγων στη χώρα μας, ανέφερε ο δικηγόρος στο Τμήμα παιδικής προστασίας της «Άρσις» Θωμάς Χαραλαμπίδης, μιλώντας σε εδήλωση με θέμα «Προσφυγικό: η διαχείριση στην πράξη», που διοργάνωσε στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαραλαμπίδης, όταν ο ανήλικος που φιλοξενείται σε δομή της «Αρσις», θέλησε να εγγραφεί σε ένα ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο, έπρεπε, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, να εκδώσει προηγουμένως δελτίο ποδοσφαιριστή η ΕΠΟ. «Πώς να προσκομίσει όμως ο πρόσφυγας που είναι από το Ιράν πιστοποιητικό γέννησης που απαιτείται;» αναρωτιέται ο κ.Χαραλαμπίδης θέτοντας παράλληλα και ένα ακόμη ζήτημα.

«Όταν γίνεται τέτοιο αίτημα εγγραφής, επικοινωνεί η ΕΠΟ με το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό σωματείο του αιτούντος, προκειμένου να πληροφορηθεί αν έχει εκδοθεί στη χώρα προέλευσης σχετικό δελτίο. Όμως, μ΄αυτό τον τρόπο, «προδίδει» την διαμονή του αιτούντος άσυλο» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έχει γίνει σχετική αναφορά για το θέμα στην ΕΠΟ. Για τον ίδιο, τέτοιους είδους ζητήματα θα επιλύνονταν με μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, που ζητείται από την ελληνική πολιτεία η προσκόμιση του αυθεντικού πιστοποιητικού γεννήσεως ή άλλων εγγράφων.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ