Εφημερίδα Κοινωνική

Γεμάτο χαμόγελα το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Βύρωνα

 Breaking News

Γεμάτο χαμόγελα το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Βύρωνα
28 Ιουλίου 2017

Χαρούμενες φωνές, διασκέδαση, ψυχαγωγία, αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα και άλλα πολλά συνέθεσαν το μωσαϊκό της χαράς από εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δήμου Βύρωνα.

Το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης, εκτός από τη ημερήσια δημιουργική απασχόληση ψυχαγωγία και γνώση που προσφέρει στα παιδιά μας, επιτελεί και κοινωνικό έργο καθώς στηρίζει τις οικογένειες του δήμου, βοηθώντας τους εργαζόμενους γονείς του Δήμου Βύρωνα, στη φύλαξη των παιδιών κατά την περίοδο των θερινών διακοπών των σχολείων. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε ανακαινισμένες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες, ήρθαν σε επαφή με καινούργια αθλήματα για πρώτη φορά (καράτε & ταε κβο ντο), είχαν τη δυνατότητα να χαρούν το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο και γενικότερα να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους χωρίς καμία στιγμή να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Για το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Κάθε χρόνο διοργανώνουμε με ιδιαίτερη χαρά το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης «Καλοκαίρι στην Πόλη».. Πρόκειται για μία κοινωνική δράση που στηρίζει όλη την οικογένεια καθώς δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μετά το κλείσιμο των σχολείων. Επιμεληθήκαμε και διαρθρώσαμε το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης με βάση τις σύγχρονες υψηλές απαιτήσεις δημιουργικής και παιδαγωγικής απασχόλησης.

Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά και ευχάριστα σε ένα ιδανικό και ασφαλές περιβάλλον από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτές και παιδαγωγούς και αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες. Και του χρόνου». Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω πρόγραμμα φιλοξενήθηκαν δωρεάν παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ