Εφημερίδα Κοινωνική

Επενδύσεις σε 4 εμπορευματικά κέντρα για να κερδίσει το «στοίχημα» ο Πειραιάς

 Breaking News

Επενδύσεις σε 4 εμπορευματικά κέντρα για να κερδίσει το «στοίχημα» ο Πειραιάς
04 Ιουλίου 2017

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται το πλάνο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και της ΓΑΙΑΟΣΕ για το μέλλον τεσσάρων εμπορευματικών κέντρων, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει να μετατρέψει τη χώρα σε διεθνές logistics hub με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης μέσω της ανάπτυξης των υποδομών.

Συγκεκριμένα, στην παραχώρηση μέσω διαγωνισμών τριών ακόμη εμπορευματικών κέντρων σε Θεσσαλονίκη (Στρ. Γκόνου), Αλεξανδρούπολη και Λάρισα (Γυρτώνη), εντός του επόμενου δωδεκαμήνου, σχεδιάζει να προχωρήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Θριάσιο, με τις εργασίες για την κατασκευή του να αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σήμερα το σύνολο των εμπορευματοκιβωτίων που φτάνουν στον Πειραιά καταλήγει στην κεντρική Ευρώπη, κυρίως στην Τσεχία, που κατάφερε να κερδίσει συμβόλαια από μεγάλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας. Ο Πειραιάς είναι το κοντινότερο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ και μπορεί να κερδίσει το στοίχημα υπό την προϋπόθεση της δημιουργίας ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου και εμπορευματικών κέντρων σε 4 στρατηγικά σημεία της χώρας.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ