Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτασμός Προφήτη Ηλία

 Breaking News

Εορτασμός Προφήτη Ηλία
21 Ιουλίου 2017

Επιμέλεια: Χριστίνα Μπιτάδου

Κάθε χρόνο η εκκλησία της Ελλάδος στις 20 Ιουλίου εορτάζει τον Προφήτη Ηλία.

Στον Πειραιά πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία Καστέλλας, το πρωί με όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ μετ’ άλλων ιερέων και διακόνων.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη, στους γραφικούς δρόμους του λόγου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά να δίνει εορταστικό τόνο. Μεταξύ των πιστών μπορέσαμε και διακρίναμε: τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη μετά της συζύγου του, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τους βουλευτές: κα. Γεωργία Γεννιά, και κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον πολιτευτή κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τους πρώην βουλευτές: κ. Δημήτρη Καρύδη και κ. Τάκη Μελά, τους Αντιδημάρχους: κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα και κα. Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, τον επίτιμο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουβάτσο, την πρόεδρο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας κα. Ευαγγελία Αθανασίου, τον πρόεδρο της αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρο Τσόντο, μαζί με τα μέλη του ΔΣ, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας νήσων μικρών Κυκλάδων κ. Πασχάλη Συρίγο, την πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων κα. Κική Καλογεράκου, τον καναλάρχη κ. Κωνσταντίνο Κατσιβαρδάκο, τον επιχειρηματία κ. Βασίλη Σαβράμη, τον πρώην Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Γλύκα, καθώς και τους: κ.κ. Βίκυ Τατσοπούλου, Λίτσα Κόλλια, Μαίρη Μπούσουλα, Στέλλα Γκένα, Γιώργο Γκολέμη, Αγγελική Μουντάκη, κ.α.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Μακριδάκη που για μια ακόμη φορά είχε φροντίσει να μην λείπει τίποτα από το διήμερο πανηγύρι του Ναού, που με τόση επιμέλεια και τάξη εντός του Ναού, όσο και στο κέρασμα επιμελήθηκε ο ίδιος.

1

2

3

4

5

6

7

9

55

10

11

12

13

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ