Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτασμός Αγίου Παντελεήμονα

 Breaking News

Εορτασμός Αγίου Παντελεήμονα
27 Ιουλίου 2017

Η πόλη της Δραπετσώνας εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα ανήμερα της εορτής το πρωί με όρθρο και αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός.

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του ποιμενάρχου μας μετ’ άλλων ιερέων και διακόνων.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χειροθεσία σε αναγνώστη του Δημήτριου Σπαθάρη, παρουσία των επισήμων και πιστών.

Αμέσως μετά έγινε η ιερά λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονα στους κεντρικούς δρόμους της Δραπετσώνας όπου τιμητικό άγημα από το Λιμενικό Σώμα, την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πλαισίωναν τον πολιούχο της πόλεως κατά την περιφορά κάτω από τις νότες των Φιλαρμονικών του Δήμου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος.

Ανάμεσα στους παρισταμένους μπορέσαμε και διακρίναμε τους βουλευτές κ. Γιάννη Τραγάκη, και κ. Γιάννη Λαγό, τον Δήμαρχο της πόλεως Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τον πρώην Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Νεράντζη, τον κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο κ. Κων/νο Λεοντάρα, τον πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρο Τσόντο μαζί με μέλη του ΔΣ, τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, τον διοικητή του Α.Τ. Δραπετσώνας κ. Μιχάλη Λαγουδάκο, τον Υποδιοικητή Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτη Νικολάκη, τον μεσίτη κ. Γιάννη Ηλία, καθώς και τουςΕυγενία Μπαρμπαγιάννη, Μίνα Σαμαρά, Κυριάκο Βρεττάκο, Πέτρο Μούγιο, Γιάννη Σωτήρχο, Παναγιώτη Πρεδάρη, κ.α.

Την εφημερίδα μας εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Κρητικός.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Κρητών απέδωσαν τοπικούς χορούς της Κρήτης, στους παριστάμενους, στον προαύλιο χώρο του Ναού.

1

2

3

4

5

6

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ