Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Τάραξε τα νερά» η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ με τις αποκαλύψεις για τα σκουπίδια και την καθαριότητα

 Breaking News

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Τάραξε τα νερά» η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ με τις αποκαλύψεις για τα σκουπίδια και την καθαριότητα
11 Ιουλίου 2017

Σημαντικές στιγμές επεφύλασσε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Όλοι περίμεναν τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη να τοποθετηθεί “live” για το θέμα των σκουπιδιών στον Πειραιά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα ενώ ήδη από νωρίς, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καλογερόγιαννης είχε ζητήσει το λόγο για να απαντήσει σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που τον «στοχοποιούσαν».

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της συζήτησης. Οι αποκλειστικές δηλώσεις του Π. Καλογερόγιαννη στην εφημερίδα μας για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, είχαν ανάψει εδώ και μέρες το «φυτίλι».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην τοποθέτησή του στάθηκε τόσο στην ουσία του προβλήματος και στα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο όμως και σε όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες. Δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και στοιχεία για τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνει η αποκομιδή, σχολιάζοντας ότι «ο Πειραιάς καθαρίστηκε όπως οι άλλες πόλεις και αν αυτό έγινε με 3 ή 4 ώρες διαφορά, αυτό δεν έχει τόσο σημασία, παρά μόνο στόχευε στο να προβληθούν κάποιοι δήμαρχοι έναντι κάποιων άλλων σε μια δύσκολη κατάσταση». Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος τόνισε ότι το υπουργείο πρέπει να βρει λύση, διαφορετικά ο ίδιος είναι αναγκασμένος να προστατέψει την πόλη, με κάθε τρόπο, ακόμη και αν αυτό αντιβαίνει στην ιδεολογία του (σ.σ. εδώ προφανώς εννοούσε τη συμμετοχή ιδιωτών).

Από την πλευρά του ο Π. Καλογερόγιαννης έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα εξής:

«Είπα κάποια πράγματα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, μια εφημερίδα με ήθος. Οι δηλώσεις μου αυτές χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους τρίτους με στόχο να χτυπήσουν εμένα και τον δήμαρχο. Είναι η γνωστή τακτική της “ανθρωποφαγίας” αλλά εμένα αυτοί δεν με αγγίζουν. Και τους ξέρω καλά, προέρχονται μάλιστα από τον ίδιο χώρο με εμένα. Εγώ ποτέ δεν υπήρξα πρόστυχος, π@#στης και ανήθικος. Είμαι ο τελευταίος που θα κατέβει από το άρμα του Γιάννη Μώραλη, όσο και αν κάποιοι πλάθουν σενάρια φαντασίας. Ο Δήμαρχος ήταν εκεί στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και έκανε ό,τι μπορούσε. Δεχόμουν ασταμάτητα τηλέφωνα. Βγήκαμε μαζί στους δρόμους. Δέχτηκα υβριστικά email και απειλητικά τηλεφωνήματα από πολίτες. Κατανοώ την άγνοια ορισμένων, όσοι όμως το έκαναν σκόπιμα, τους τα επιστρέφω. Τα υπόλοιπα, τα “στραβά” δηλαδή που καλούμαι να αντιμετωπίζω καθημερινά τα διαβάσατε και στις δηλώσεις μου στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εργαζομένους έδωσαν πραγματική μάχη αυτές τις μέρες και να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει λόγο στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Αυτούς φέρνουν, με αυτούς δουλεύουμε».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, λέγοντας ότι οι δηλώσεις Καλογερόγιαννη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ξεπέρασαν τα όρια και ο ίδιος θα πρέπει να δώσει νέες γραπτές διευκρινίσεις για όσα κατήγγειλε ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζομένους. Παραδέχτηκε βέβαια ότι υπάρχουν «κακώς κείμενα» στην Καθαριότητα, τα οποία ο ίδιος είχε καταγγείλει στον αντιδήμαρχο, αλλά δεν περίμενε ποτέ ότι ο ίδιος ο αντιδήμαρχος να προβεί σε καταγγελίες εις βάρος των εργαζομένων.

Κάπου εκεί παρενέβη και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης εξαπολύοντας «πυρά» προς την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της απέναντι στο θέμα των συμβασιούχων, προμηνύοντας μάλιστα δυσάρεστες εξελίξεις και λέγοντας χαρακτηριστικά στον Β.Γκιτάκο: «Βασίλη, με τέτοιο υπουργό θα ξαναέρθεις να φωνάξεις στο ΔΣ και στο λέει ένας άνθρωπος που πέρασε και από δήμαρχος με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

*Του Κώστα Παναγιωτάκη

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ