Εφημερίδα Κοινωνική

Χωρίς πλοίο παραμένει η γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι

 Breaking News

Χωρίς πλοίο παραμένει η γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι
27 Ιουλίου 2017

Παράταση στην αγωνία των κατοίκων των Κυθήρων καθώς απέβη άκαρπη η προσπάθεια του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να βρεθεί νέα ακτοπλοϊκή εταιρεία για την κάλυψη της γραμμής Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αφού η εταιρεία «Εuropean Σeaways» που είχε εκφράσει ενδιαφέρον δεν κατέθεσε την Τρίτη 25 Ιουλίου τα σχετικά δικαιολογητικά και τις προδιαγραφές του πλοίου που της είχαν ζητηθεί από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ουδεμία εταιρεία προσήλθε προκειμένου να υποβάλει δικαιολογητικά, συνεπώς ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος. Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο θα λάβει απόφαση για τροποποίηση των δρομολογιακών γραμμών επί τη βάσει των προτάσεων του Δήμου μας. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης πλόων μέχρι τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου (31/10).

Μοναδική ενδιαφερόμενη εταιρεία είναι η νεοσύστατη ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. με έδρα των Αβλέμωνα Κυθήρων, η οποία από έχει ήδη αποκτήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ. Η Εταιρεία ανήκει στους πλοιοκτήτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα έχουν συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την συζήτηση σειράς γραφειοκρατικών και διοικητικών ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν πριν την διαδικασία απευθείας ανάθεσης και έναρξης εκτέλεσης πλόων, που λόγω των πολλών απαιτήσεων της νομοθεσίας και των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενδέχεται να διαρκέσει έως μερικές εβδομάδες».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ