Εφημερίδα Κοινωνική

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των παιδικών σταθμών – Σοκ για τις οικογένειες (βίντεο)

 Breaking News

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των παιδικών σταθμών – Σοκ για τις οικογένειες (βίντεο)
06 Ιουλίου 2017

Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες με όσους δικαιούνται «κουπόνι χρηματοδότησης»/voucher για μια δωρεάν θέση φιλοξενίας των παιδιών τους σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» 2017 – 2018, είχαν κατατεθεί 117.000 αιτήσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε 150.000 (το 2016 106.000 αιτησεις/132.600 παιδιά). Εκτιμάται ότι τα voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες θα δοθούν σε περισσότερα από 100.000 παιδιά (πέρυσι είχαν γίνει δεκτά 92.000)-επομένως περίπου 45.000 θα μείνουν εκτός…

Χιλιάδες είναι τα παιδιά που βρέθηκαν εκτός του προγράμματος επιδότησης του ΕΣΠΑ για φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς που προκήρυξε η ΕΕΤΑΑ, με τον αριθμό να ξεπερνά τις 40.000. Λόγος η μη επάρκεια των θέσεων σε παιδικούς σταθμούς, ενώ ήδη υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει ανακατανομή των voucher τον Σεπτέμβριο.

 Δείτε τί έλεγε για τους παιδικούς σταθμούς τον Απρίλιο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου

Καταγγελίες για εκβιασμούς

Σύμφωνα με καταγγελίες πάντως, η κατάργηση του συστήματος που προέβλεπε την υποχρεωτική τοποθέτηση των παιδιών- δικαιούχων σε σταθμό (δημοτικό ή ιδιωτικό) δημιουργεί και συνθήκες «εκβιασμού» των γονέων από ορισμένους ιδιώτες, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν παιδιά με voucher αν οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να «συμπληρώσουν» με κάποιο ποσό την επιδότηση που προέρχεται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους!

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ