Εφημερίδα Κοινωνική

43 χρόνια από την Τουρκική εισβολή

 Breaking News

43 χρόνια από την Τουρκική εισβολή
21 Ιουλίου 2017

Ο Πειραιάς τίμησε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974, στην αντικατοχική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.

Την εκδήλωση οργάνωσαν: η Πρεσβεία της Κύπρου, ο Δήμος Πειραιά, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος και τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής με τη συμμετοχή και της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου.

Κεντρικοί ομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση τιμής και μνήμης ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας, καθώς και ο Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.) κ. Γιώργος Λιασής και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) κ. Γιώργος Συλλούρης. Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Γκογκόση.

Στην εκδήλωση μεταξύ πολλών άλλων μπορέσαμε και διακρίναμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Αμανατίδη, τους βουλευτές κα. Ελένη Σταματάκη και κ. Κώστα Κατσαφάδο, τους Αντιδημάρχους Πειραιά κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, κ. Στέλιο Γαϊτανάρο και κ. Γιάννη Μελά, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τον Εντεταλμένο Δημ. Σύμβουλο κ. Ανδρέα Βεντούρη, τον Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ κ. Δασκαλάκη, τον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ κ. Άρη Φουτάκη, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ καθώς επίσης και του Λιμενικού Σώματος.

1

2

3

4

5


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ