Εφημερίδα Κοινωνική

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών ζητούν πολίτες και Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία ΚΔΑΠ στον Ταύρο

 Breaking News

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών ζητούν πολίτες και Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία ΚΔΑΠ στον Ταύρο
02 Ιουνίου 2017

530 πολίτες του Ταύρου, διαπιστώνοντας την προσπάθεια παρεμπόδισης της έναρξης των εργασιών δημιουργίας νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στον Ταύρο, η οποία έχει αποφασιστεί από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και την Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απέστειλαν υπόμνημα μέσω της Δημοτικής Αρχής στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με το οποίο ζητούν την παρέμβασή τους ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του νέου ΚΔΑΠ, για να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο η νέα δομή.

Το νέο ΚΔΑΠ, η δημιουργία του οποίου έχει αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο του 2016, θα λειτουργήσει στο Σχολικό συγκρότημα επί των οδών Αγίας Σοφίας, Θράκης, Κορυζή, Τραπεζούντος, Κνωσσού, Ανδρούτσου και Χρ. Σμύρνης της πόλεως του Ταύρου, σε χώρο αναξιοποίητο από το 2007 (πρώην εργαστήριο ΕΠΑΛ, συνεργείο αυτοκινήτων), μετά τη μεταστέγαση του 3ου ΕΠΑΛ – ΤΕΕ, σε νέο κτίριο επί της οδού Εσταυρωμένου 5, στον Ταύρο. Ο Δήμος Μοσχάτου–Ταύρου προκειμένου να παραχωρήσει την χρήση του ανωτέρω χώρου τήρησε νόμιμα όλη τη διαδικασία και έλαβε τη με αρθμ. 7/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις του Δήμου εγκρίθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Κατά της απόφασης του Δ.Σ. η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία απορρίφθηκε. Ακολούθησαν δύο προσφυγές οι οποίες απορρίφθηκαν εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152, ισχυριζόμενη πως ο χώρος αυτός είναι αναγκαίος για το σχολείο αν και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος έχει εγκαταλειφτεί από το 2007.

Το νέο ΚΔΑΠ θα λειτουργεί μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή του Ταύρου. Η συμμετοχή των μαθητών στο ΚΔΑΠ του Ταύρου είναι δωρεάν, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Τους θερινούς μήνες, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το ΚΔΑΠ θα διοργανώνει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, στα οποία θα συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ τα παιδιά από τον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη με συνημμένο το υπόμνημα των πολιτών του Ταύρου και τις υπογραφές τους, στις οποίες ζητάει την προσωπική παρέμβαση των Υπουργών προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία του ΚΔΑΠ στον Ταύρο, προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ