Εφημερίδα Κοινωνική

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ο Κουρουμπλής: «Δέσμευση για νέες δραστηριότητες στο χώρο»

 Breaking News

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ο Κουρουμπλής: «Δέσμευση για νέες δραστηριότητες στο χώρο»
30 Ιουνίου 2017

Για τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να αναπτυχθεί εκ νέου η ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας μίλησε την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ξενάγησης από τη διοίκηση του ΟΛΠ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των δεξαμενών και εν όψει της άφιξης της νέας πλωτής δεξαμενής τον Νοέμβριο του 2017 στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Π. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στην πρώτη συνάντηση που είχαν με την Cosco, είχαν ζητήσει να ξεκινήσουν οι επενδύσεις που αφορούν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, και «σήμερα είμαστε μάρτυρες της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της προσπάθειας εκτεταμένων επισκευών στις τέσσερις δεξαμενές, που βάζουν τις βάσεις για τη νέα προσπάθεια στο χώρο αυτό.

«Η δέσμευση, ώστε το πολύ μέχρι τέλους του χρόνου, να έχουμε μια ακόμα έτοιμη δεξαμενή, την 80.000 τόνων, θα προσθέσει τη δυνατότητα νέων δραστηριοτήτων εργασιακών στο συγκεκριμένο χώρο. Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί με την πολύ μεγάλη δεξαμενή των 350.000 τόνων» πρόσθεσε.

Έκανε γνωστό ότι προσπαθούν να αποδεσμεύσουν από διάφορες δουλείες τη μεγάλη μάνα των ναυπηγείων της Ελλάδας, που ήταν ο Σκαραμαγκάς, ενώ η ίδια προσπάθεια έχει εκδηλωθεί και σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου.

Παράλληλα επιχειρούν να ενεργοποιήσουν μικρά ναυπηγεία σε ολόκληρη τη χώρα για την κατασκευή παραδοσιακών σκαφών.

Ζήτησε να κρατηθούν οι εργασιακές σχέσεις σε επίπεδο αμοιβαίων σεβασμών των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των εργαζομένων, με στόχο την παραγωγική συνεργασία, ενώ όπως σημείωσε, η ναυπηγοεπισκευή είναι ένας τομέας που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μέσα από την εργασιακή ειρήνη.

Διαβεβαίωσε ότι υπουργείο είναι ανοιχτό στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνεννόησης και συνεργασίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Cosco και, όπως τόνισε, είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην απελευθέρωση προβλημάτων που προκύπτουν στην προσπάθεια ανάπτυξης των επενδύσεων της Cosco στο λιμάνι, αλλά και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Από την πλευρά του ο Capt. Fu, διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, ανοίγοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι από τη Ναυπηγοεπισκευή ξεκινούν οι επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης, κάνοντας γνωστό ότι η νέα δεξαμενή που θα έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θέσεις εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

O υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας απευθυνόμενος στον Captain Fu τον ευχαρίστησε για τη συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος και για τη συνεργασία και δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς ανοίγει το δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα. Σε όλη την ιστορία της χώρας μας, ο πλούτος ήρθε κατά κύριο λόγο από τη θάλασσα κι αυτό θέλουμε να γίνει και πάλι. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά μεγάλο.

»Ο Πειραιάς να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κι εδώ να ξανανθίσει όχι μόνο η επισκευή, αλλά και η κατασκευή νέων μεγάλων σκαφών».

Ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γρήγορη υλοποίηση των ήδη σχεδιασμένων επενδύσεων αποτελεί άμεση αναγκαιότητα, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στην πόλη που τόσο έχει ανάγκη, και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ