Εφημερίδα Κοινωνική

Ρωσικό κανάλι προωθεί τις ομορφιές του Πόρου

 Breaking News

Ρωσικό κανάλι προωθεί τις ομορφιές του Πόρου
26 Ιουνίου 2017

Στον Πόρο βρέθηκε στις 11 – 13 Ιουνίου, πολυμελές συνεργείο του Ρωσικού Ομοσπονδιακού τηλεοπτικού καναλιού «Russia1», συνοδεία στελέχους του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας, προκειμένου να κινηματογραφήσει μίνι ντοκιμαντέρ για τον Πόρο για λογαριασμό της πρωινής εκπομπής «Utro Rossii» (πρωί της Ρωσίας).

Το συνεργείο υποδέχτηκε για λογαριασμό του Δήμου η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Ελένη Κανατσίδη, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη της αποστολής για την επιλογή του νησιού και την τεράστια προβολή του στο ρωσόφονο κοινό του καναλιού και στη συνέχεια προσέφερε γεύμα στην ταβέρνα της οικογενείας της («Πριμασέρα»). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από τα φυτώρια του Γιώργου Κωστελένου, με θέμα την καλλιέργεια της ελιάς και συνεχίστηκαν με συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου «Φίλοι του Λεμονοδάσους», Τάσου Γκούμα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο ελαιοτριβείο του Γιώργου Κουτουζή, με θέμα την παραγωγή του τοπικού ελαιόλαδου και στη συνέχεια η οικογένεια του Γιάννη Μουρτζούκου ανέλαβε να δείξει την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας, στο εστιατόριό της στο Νεώριο («Βασίλης»). Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με συνέντευξη του 95χρονου Μιχάλη Χατζηπέρου στον Συνοικισμό. Οι επισκέπτες, αναχώρησαν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά και τη φιλοξενία του Πόρου. Την αποστολή ανέλαβε να συνοδεύσει καθ΄ όλη την παραμονή της στον Πόρο ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κανατσίδης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθόρισε ο Δήμος.

Το ομοσπονδιακό κανάλι «Russia1», είναι το δημοφιλέστερο στη Ρωσία, με κοινό που αγγίζει το 98,5% του Ρωσικού πληθυσμού και επιπλέον 50 εκ. θεατές στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και τις χώρες της Βαλτικής. Το αφιέρωμα στον Πόρο, θα προβληθεί τρεις φορές κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Η επίσκεψη του Ρώσικου καναλιού στον Πόρο οργανώθηκε από τον Ε.Ο.Τ., το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και τον Δήμο Πόρου.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ