Εφημερίδα Κοινωνική

«Πρεμιέρα» πανελλαδικών εξετάσεων

 Breaking News

«Πρεμιέρα» πανελλαδικών εξετάσεων
06 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, ο «Γολγοθάς» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) κάνουν φέτος το «ποδαρικό», με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις.

Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και σε Μαθηματικά και Φυσική για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών, της Οικονομίας και της Πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ