Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πειραιάς, 3ος στη Μεσόγειο στα κοντέινερ

 Breaking News

Ο Πειραιάς, 3ος στη Μεσόγειο στα κοντέινερ
13 Ιουνίου 2017

Στην όγδοη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών λιμανιών της Ευρώπης βρίσκεται ο Πειραιάς, καταγράφοντας ανάπτυξη 167% την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της PortEconomics, ο Πειραιάς, εξυπηρετώντας κυρίως τη μεταφόρτωση, είναι ένας από τους σημαντικότερους λιμένες εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη.

Τόσο η αύξηση της αποδοτικότητας του Σ. Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) ΙΙ και ΙΙΙ, που διαχειρίζεται η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα ΣΕΠ Α.Ε., όσο και οι συμφωνίες με χρήστες του λιμένα είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των φορτίων που διακινούνται. Στη Μεσόγειο, ο Πειραιάς είναι το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό λιμάνι στα κοντέινερ, με μόνο δύο ισπανικά λιμάνια μπροστά του, αυτά της Αλγεθίρας και της Βαλένθιας.

Σε όρους όγκου, η απόσταση που τον χωρίζει από αυτά είναι ένα εκατομμύριο TEU. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση με το 2007. Οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι Βαρκελώνη, Σίνες, Πειραιάς, Αλγεθίρας και Αμβέρσα καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης αυτό το διάστημα. Τα λιμάνια της Νότιας Ευρώπης εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια και Πειραιάς και Σίνες (Πορτογαλία) κατατάσσονται στους μεγαλύτερους λιμένες, ενώ σημαντική είναι η αύξηση σε Μάλτα, Βαλένθια και Αλγεθίρας.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ