Εφημερίδα Κοινωνική

Nίκος Μπελαβίλας: Εργασία «καταγραφής και αποτίμησης» του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”

 Breaking News

Nίκος Μπελαβίλας: Εργασία «καταγραφής και αποτίμησης» του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”
06 Ιουνίου 2017

O Nίκος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολεοδομίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, σε δηλώσεις του στο left.gr, αναφέρεται σε μια σημαντική ερευνητική εργασία που έρχεται για το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”.

«Παραδίδουμε στο τέλος της εβδομάδας μιά ιδιαίτερα σημαντική εργασία. Την καταγραφή και αποτίμηση του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” η οποία περιλαμβάνει και τις προτάσεις για τη λειτουργία του, την προστασία και ανάδειξη του τα επόμενα χρόνια.

Είναι μία μεγάλη πολεοδομική και περιβαλλοντική μελέτη, στα επιστημονικά πρότυπα των ανάλογων μελετών για τα μητροπολιτικά πάρκα. Ακολουθεί επίσης τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία και έτσι αποτελεί τη βάση για τα θεσμικά μέτρα που θα απαιτηθούν στη συνέχεια.

Το Πάρκο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη των δήμων ή των κρατικών υπηρεσιών. Να πάψει να είναι ο σκουπιδοντενεκές χρήσεων και προβληματικών καταστάσεων των όμορων δήμων και του κράτους.

Στις 9 Ιουνίου θα παρουσιάσουμε τη δουλειά αυτή και τις προτάσεις δημόσια στη μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο. Ευχαρίστως θα το κάνουμε και στα δημοτικά συμβούλια ή σε αρμόδιους φορείς αλλά και σε δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες αν μας ζητηθεί.

Το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” είναι τεράστιο, είναι μητροπολιτικό πάρκο όλης της Αθήνας. Δεν είναι κανένα δημοτικό κηπάκι για να παίζουμε. Να κάνουμε λοιπόν για αυτό ότι του αναλογεί, σε σχέση με το μέγεθος και τη σημασία του. Με όλους τους Δήμους, την Περιφέρεια, τα ΑΕΙ και κυρίως με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τις τοπικές συλλογικότητες, τους εθελοντές , με όσους και όσες έχουν δώσει μάχες ζωής για τον ίδιο σκοπό, που χάρη σε αυτούς βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, να υπάρχει το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ