Εφημερίδα Κοινωνική

“Μπλόκο” στους συμβασιούχους από τους δημάρχους -Τι τους ζητούν

 Breaking News

“Μπλόκο” στους συμβασιούχους από τους δημάρχους -Τι τους ζητούν
30 Ιουνίου 2017

Άρχισαν τα πρώτα «παρατράγουδα» από τη στάση δημάρχων απέναντι σε συμβασιούχους, αφού σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, θέτουν νέα ζητήματα και απαιτήσεις για να τους αφήσουν να εργαστούν.

Τα πρώτα «μπλόκα» των δημάρχων, είναι λοιπόν γεγονός. Ενδεικτικά σύμφωνα με τους εργαζομένους, στο δήμο Κέρκυρας, η δημοτική αρχή ενημέρωσε τους συμβασιούχους ότι «από αύριο δεν μπορούν να πάνε για δουλειά». Όπως σημειώνουν «μας θεωρούν απολυμένους». Το μόνο που μας είπαν, συμπληρώνουν οι ίδιοι είναι «να πηγαίνουμε στο εργοτάξιο να χτυπάμε τις κάρτες και να υπογράφουμε για όσο διάστημα χρειαστεί»… Σύμφωνα με τους συμβασιούχους τους η δημοτική αρχή τους ενημέρωσε ότι «δεν θα βγει κανείς για δουλειά γιατί δεν θα υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος σε κανένα δήμο».

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κερκυραίων υποστηρίζει ότι “μόλις γνωστοποιήθηκε η λήξη της απεργίας, όλοι οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν σε πρόγραμμα εργασίας και ενημερώθηκαν σχετικά”.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι, πράγματι, ότι “όλοι οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν σε πρόγραμμα εργασίας”, αλλά μετά το δημοσιεύμα της aftodioikisi.gr.

“Μπλόκο” και από το δήμο Νεάπολης -Συκεών

Την ίδια ώρα ο δήμος Νεάπολης Συκεών, επίσης δεν επιτρέπει στους συμβασιούχους να εργαστούν, κρατώντας τους στα εργοτάξια. Σύμφωνα με τους εργαζομένους «πάρα τη διαβεβαίωση του Υπουργού αλλά και του Αντιδήμαρχου καθαριότητας πως αν τους διακόψει τη σύμβαση θα είναι μετά τις 15 Ιουλίου ή ίσως και καθόλου», παρόλα αυτά μέχρι στιγμή δεν επιτρέπει την υπογραφή νέων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, το προηγούμενο διάστημα «είχε προχωρήσει σε άμεση απόλυση εργαζομένου που έληξε η σύμβαση και ουδέποτε προέβη σε δήλωση στήριξης των εργαζομένων».

Σήμερα οι συμβασιούχοι φοβούνται μήπως δεν αίτηση για προσλήψεις μόνιμων στο οργανόγραμμα που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου όπως σημειώνουν «άμεσα να αναθέσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε κάποιον ιδιώτη».

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ