Εφημερίδα Κοινωνική

Κατασκευή 24 καινοτόμων σχολικών μονάδων σε δήμους της Αττικής

 Breaking News

Κατασκευή 24 καινοτόμων σχολικών μονάδων σε δήμους της Αττικής
26 Ιουνίου 2017

Τα σχολικά κτίρια στην Ελλάδα συχνά παρουσιάζουν δομικά προβλήματα, έλλειψη συντήρησης ή ανεπάρκειες. Επίσης, έχει σημειωθεί ότι ο αριθμός των υπαρχόντων μονάδων δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες διδασκαλίας και το σύνολο των μαθητών. Οι νέες 24 καινοτόμες σχολικές μονάδες σε 10 δήμους της Αττικής δίνουν λύση στο πρόβλημα της περιορισμένης χωρητικότητας ή συστέγασης προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για άριστες δημόσιες σχολικές δομές, ενεργειακά αυτόνομες, που προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη δημόσια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Ίλιον, το καλλιτεχνικό σχολείο στο Κερατσίνι, στο χώρο του ανακατασκευασμένου διατηρητέου κτίσματος των λουτρών Παλαντζιάν και το σχολείο στο Θησείο, στο χώρο αναστηλωμένων διατηρητέων κτιρίων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης, κος Δημήτρης Στεργίου δήλωσε σχετικά: «Η Πεντέλη στήριξε από την αρχή το θεσμό ΣΔΙΤ και συνεχίζει να τον στηρίζει. Με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάθεση 13 στρεμμάτων γης από το δήμο Πεντέλης δημιουργήθηκε στον τόπο μας ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα δύο σχολείων, ενός κλειστού γυμναστηρίου και τριών ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, εγκαταστάσεις στολίδι για την περιοχή της Πεντέλης και την Ελλάδα ευρύτερα».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ