Εφημερίδα Κοινωνική

Εντυπωσιακά γλυπτά ομορφαίνουν το Παλαιό Φάληρο

 Breaking News

Εντυπωσιακά γλυπτά ομορφαίνουν το Παλαιό Φάληρο
08 Ιουνίου 2017

Την τοποθέτηση γλυπτού του γνωστού καλλιτέχνη και κατοίκου Παλαιού Φαλήρου Γιώργου Γιάννακα, στην νοτιοδυτική είσοδο της Πόλης (Είσοδος VILLAGE), αποφάσισε η Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου, τιμώντας την ευγενική προσφορά του μεγάλου Φαληριώτη καλλιτέχνη, έργα του οποίου ήδη κοσμούν το Πάρκο του Φλοίσβου και το Δημαρχείο της πόλης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης στον συγκεκριμένο χώρο και το έργο «ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ» του Γ. Γιάννακα που θα κοσμεί το σημείο, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση εξωραϊσμού ενώ ανάλογες εργασίες ξεκίνησαν ήδη και προς την πλευρά της Εσπλανάδας.

Η Δημοτική Αρχή της Πόλης επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο για να τοποθετηθεί το ιδιαίτερο αυτό γλυπτό, καθώς «δένει» αρμονικά με το αστικό τοπίο, είναι ορατό από πλήθος κόσμου που διέρχεται από το σημείο και αναβαθμίζει περαιτέρω τον χώρο, αναδεικνύοντας την προσφορά του καλλιτέχνη στο Φάληρο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στον γλύπτη Γιώργο Γιάννακα και μεταξύ άλλων τονίζει ότι : «αποτελεί μια πολύ σπουδαία προσφορά , ενός ξεχωριστού καλλιτέχνη, η έκθεση σημαντικών του έργων σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του Παλαιού Φαλήρου. Στόχος μας είναι η πόλη μας να αποκτήσει και άλλα έργα τέχνης τα οποία θα στολίσουν και θα φωτίσουν την ζωή όλων μας».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ