Εφημερίδα Κοινωνική

Ενημέρωση των δημοτών για τα προβλήματα της καθαριότητας

 Breaking News

Ενημέρωση των δημοτών για τα προβλήματα της καθαριότητας
29 Ιουνίου 2017

Προτού γίνει γνωστή η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λάβαμε μια ανοιχτή επιστολή από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη και τη Διευθύντρια Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά κα Ελένη Μπασιά στην οποία αναφέρονται τα εξής σχετικά με την κατάσταση στην πόλη:

Η πολυήμερη και συνεχιζόμενη κατάληψη των γκαράζ των Δήμων και των ΧΥΤΑ από τους συμβασιούχους της καθαριότητας σε όλη τη χώρα με έναρξη των κινητοποιήσεων τους από 19-6-2017, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ , δημιούργησε έντονα προβλήματα από λόφους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε αρκετά σημεία της πόλης μας.

Οι συμβασιούχοι δίκαια διεκδικούν την εργασία τους, διότι η κυβέρνηση παρέτεινε τις συβάσεις τους έως 31-12-2017 με δέσμευση τη μονιμοποίηση τους, ενώ η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι η παράταση των συμβάσεων τους ήταν παράνομη.

Ανεξάρτητα από το δίκαιο αίτημά τους, πρώτιστο μέλημα και χρέος μας όμως είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της πόλης μας, το καλό των δημοτών μας, οι οποίοι πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην κοινωνία και με σεβασμό στη δημόσια υγεία προς αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά από δέκα (10) ημέρες κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο Δήμος μας κάνει ότι μπορεί με μειωμένο προσωπικό για είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του για μια καθαρή πόλη.

Έγινε ψεκασμός με φάρμακο απεντόμωσης, απολύμανσης και απόσμησης στα απορριπτόμενα απορρίμματα.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας πέντε (5) οχήματα με προσωπικό ασφαλείας συλλέγουν τα απορριπτόμενα απορρίμματα από τους ευαίσθητους χώρους, όπως νοσοκομεία, κλινικές, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Πανεπιστήμιο Πειραιά, κεντρική αγορά.

Από 27-6-2017 τα αυτοκίνητα ασφαλείας αυξήθηκαν.

Γνωρίζουμε τα παράπονα και τις καταγγελίες των Δημοτών, οι οποίοι έχουν δίκιο και ζητούμε την κατανόησή τους, διότι μετά τη λήξη της απεργίας θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες για να απαλλαγούμε από τα σκουπίδια.

Παρακαλούμε του Δημότες να υποδείξουν υπομονή και υπευθυνότητα. Μετά τη λήξη της απεργίας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με όλες μας τις δυνάμεις για αν γίνει η πόλη μας πάλι ανθρώπινη και καθαρή, όπως αξίζει στον Πειραϊκό λαό.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ