Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Πειραιά: «Άκρως απαραίτητοι οι συμβασιούχοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

 Breaking News

Δήμος Πειραιά: «Άκρως απαραίτητοι οι συμβασιούχοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»
02 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πραγματοποίησε το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Η παρέμβαση ήταν επικεντρωμένη στο μεγάλο πρόβλημα των συμβασιούχων που έχει ανακύψει από τις διαρροές στον τύπο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αμφισβητούνται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων ενώ σύμφωνα πάντα με τις διαρροές η απόφαση βάζει τέρμα και στην συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων κρίνοντας αντισυνταγματικές τις παρατάσεις που έχουν δοθεί.

Ο Βασίλης Γκιτάκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου, στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση που από την μία υπόσχεται και δεσμεύεται για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου και από την άλλη τα μαζεύει και οριοθετεί την διάρκεια στην εργασία το τέλος του 2017 όπου και λήγει η παράταση της σύμβασης.

Ενώ κατήγγειλε και την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που εξαρχής ήταν αντίθετη με τις παρατάσεις των συμβάσεων, με αρκετούς δικούς της Δήμαρχους να μην υπογράφουν την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων ή να απολύουν εργαζόμενους που φτάνουν τους 24 μήνες συνεχούς εργασίας κα παράλληλα να παρουσιάζεται τώρα ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων. Σε αντίθεση ομολογουμένως με την Δημοτική Αρχή Πειραιά που έγκαιρα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις παράτασης των συμβάσεων, ενώ κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων του νόμου επαναπρόσλαβε συμβασιούχους που είχαν λήξει οι συμβάσεις τους πριν την δημοσίευση του ν.4429/2016.

Τελειώνοντας ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία παρέμβασης του Σωματείου και της Συντονιστικής Επιτροπής δεν κινείται στην λογική της ανάθεσης και δεν αντικαθιστούνται οι αγώνες και οι κινηματικές διεκδικήσεις που υπάρχουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. ‘Όσο τα αιτήματα για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, κατάργηση της σύγχρονης δουλείας των ολιγόμηνων, κακοπληρωμένων και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενων και μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους παραμένουν ανοιχτά και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά  προχώρησε με πρόταση του Δημάρχου Πειραιά σε σχετικό ψήφισμα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ