Εφημερίδα Κοινωνική

Αποζημίωση χιλιάδων ευρώ σε επιχειρηματία για «Συντελεστή Δόμησης»

 Breaking News

Αποζημίωση χιλιάδων ευρώ σε επιχειρηματία για «Συντελεστή Δόμησης»
06 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Πατρέων και το Δημόσιο υποχρεώνονται να αποζημιώσουν, καταβάλλοντας 443.273 ευρώ, ιδιοκτήτη ακινήτου στην Αρόη που δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει τον τίτλο Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης! Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών έκανε δεκτή την αγωγή του ιδιοκτήτη, αλλά ο Δήμος αποφάσισε να ασκήσει έφεση.

Όπως αναφέρει το b2green.gr, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται, για να στηρίξει την αγωγή του, ότι του χορηγήθηκε τίτλος μεταφοράς «Συντελεστή Δόμησης» για την πολυόροφη οικοδομή που κατασκεύαζε στην περιοχή Αρόη των Πατρών, ενώ εν συνεχεία και επειδή οι διατάξεις του νόμου περί μεταφοράς συντελεστή (2300/1995) κρίθηκαν αντισυνταγματικές, ακυρώθηκε, με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, η οικοδομική άδεια που του χορηγήθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, την οικονομική ζημιά που εκκαλείται.

Μια ανάλογη υπόθεση συζητήθηκε στο ΣτΕ τον περασμένο Μάρτιο. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υποχρέωσε το Δημόσιο να καταβάλει σε ιδιοκτήτη οικοπέδου το ποσό των 447.418 ευρώ, που μαζί με τους νόμιμους τόκους έφτασε στο 1.137.000 ευρώ, καθώς ο τίτλος της μεταφοράς συντελεστή δόμησης που του είχε δοθεί παρέμενε ανενεργός για 21 χρόνια, λόγω της αντισυνταγματικότητας όλων των νόμων για τη μεταφορά συντελεστή.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ