Εφημερίδα Κοινωνική

11oς Διαγωνισμός Μαθηματικών

 Breaking News

11oς Διαγωνισμός Μαθηματικών
16 Ιουνίου 2017

Την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Παλαιό Αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων του 11ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» για μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιώς. Η βράβευση των μαθητών, αφορούσε διαγωνισμό ο οποίος διοργανώθηκε στις 10 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά το έτος 2007 με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους και από τότε γίνεται κάθε χρονιά σε θέματα που επεξεργάζεται η Επιτροπή Διαγωνισμού του Μικρού Ευκλείδη με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή σχολείων και μαθητών.

Σ΄ αυτόν το διαγωνισμό βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν σε από κάθε τμήμα τάξης κάθε Δημοτικού σχολείου του Πειραιά και των πέριξ Δήμων.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες:

 Αντιλήφθηκαν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας

 Εκτίμησαν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές

 Χρησιμοποίησαν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα

Το Αμφιθέατρο γέμισε από τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους της ευρύτερης περιοχή Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή των Μαθηματικών και βραβεύτηκαν σε τρεις κύκλους.

dia1

dia2

dia3

dia4

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ