Εφημερίδα Κοινωνική

Θεατρική παράσταση Ποντίων

 Breaking News

Θεατρική παράσταση Ποντίων
19 Μαΐου 2017

Την περασμένη Δευτέρα 15 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το εορτασμό της γενοκτονίας των Ποντίων, πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση «Η Έξοδος των Ελλήνων του Πόντου». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί».

H θεατρική παράσταση ήταν με αληθινές προσωπικές μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων που εκτοπίστηκαν με βιαιότητα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, σε σκηνοθεσία Γεωργίου Γαλάντη και επιλογή κειμένων Σάββα Κυριακίδη. Η θεατρική παράσταση συνοδεύτηκε από ποντιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου με Χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Σαββινίδη.

Στην παράσταση μεταξύ άλλων μπορέσαμε και διακρίναμε τους εξής: τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, το πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα, τους βουλευτές: κα. Ελένη Σταματάκη, και τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον πρόεδρο του ιδρύματος Σουμελά, τον δήμο Πειραιά εκπροσώπησε η πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλεως που κατέκλεισαν ασφυκτικά τον χώρο του θεάτρου.

pontioi2

pontioi1

pontioi3

pontioi4

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ