Εφημερίδα Κοινωνική

Piraeus Night Run

 Breaking News

Piraeus Night Run
23 Μαΐου 2017

Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό, την protergia και την stoiximan.gr υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ και του Destination Piraeus, έφεραν για πρώτη φορά στην πόλη του Πειραιά ένα νυχτερινό αγώνα δρόμου, με κοινωνικό πρόσημο, καθώς σκοπός του είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ενδομητρίωση.

Η εκκίνηση έγινε στις 20:00 από το Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων ή αυτή με τα 2.5 χιλιόμετρα που γίνεται περπατώντας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Stanford και τον καθηγητή Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου, τον κ. Camran Nezhat, το 2014 και πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από την ιατρική κοινότητα, αλλά και τον κόσμο και εξαπλώθηκε σε πάνω από 63 χώρες, με κοινό χαρακτηριστικό σε όλες αυτές τις ενημερωτικές καμπάνιες και τις δράσεις που γίνονται τη συμμετοχή εθελοντών που συμβάλλουν στη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό να βγει το συγκεκριμένο πρόβλημα επικοινωνιακά προς τα έξω και όπως χαρακτηριστικά λέει το σύνθημα παγκοσμίως «Να σπάσει η σιωπή».

Συμμετοχή στο Night Run είχε και ο δήμαρχος της πόλεως κ. Γιάννης Μώραλης όπου έτρεξε και τερμάτισε 2,5 χιλιόμετρα.

Το παρών έδωσαν η πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Σταυρούλα Αντωνάκου και οι Αντιδήμαρχοι κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και κ. Γιάννης Μελάς.

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ