Εφημερίδα Κοινωνική

Μώραλης από το Πεκίνο: Ο Πειραιάς αποτελεί επενδυτικό και τουριστικό προορισμό

 Breaking News

Μώραλης από το Πεκίνο: Ο Πειραιάς αποτελεί επενδυτικό και τουριστικό προορισμό
15 Μαΐου 2017

Στο Πεκίνο βρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος συμμετέχει στο 2ο Forum Κινέζικων – Ελληνικών πόλεων, με τον Γ. Μώραλη να παρουσίαζει την περιοχή του Πειραιά ως επενδυτικό τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό, αναφερόμενος στις δημόσιες επενδύσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα, αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Συμμετείχα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μελά, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Βεντούρη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, στο 2ο Ελληνοκινεζικό Forum για την Tοπική Aυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 13 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του Forum παρουσίασα τον Πειραιά ως επενδυτικό τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό, αναφερόμενος στις δημόσιες επενδύσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα, αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκπροσώπους επενδυτικών Oμιλων και να παρουσιάσω τις επενδυτικές ευκαιρίες όχι μόνο για τα δημοτικά ακίνητα, όπως ο Πύργος, αλλά και για τα δημοσία ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά.

Επιπρόσθετα, υπέγραψα προσύμφωνο συνεργασίας με τη Huawei, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών για μια έξυπνη πόλη «smart city».

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην ομιλία του στο Forum των πόλεων, να αναφέρεται στον ρόλο που καλείται να παίξει ο Δήμος του Πειραιά στην προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο χώρες, προκειμένου να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το ισχυρότερο και σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και βασικός κόμβος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού, αποτελώντας βασικό κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου.

Ίδια δε αναφορά έκανε και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και αυτής της δήλωσης.

Γνωρίζαμε τις προθέσεις της Κίνας για τον Πειραιά και γνωρίζαμε και τις Ελληνικές προθέσεις.

Χαιρόμαστε για την επαναβεβαίωση των προθέσεων και ως Δημοτική Αρχή, θα συμβάλουμε και εμείς τα μέγιστα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά, με τελικό στόχο μια ομορφότερη πόλη και τη βελτίωση της ζωής των Πειραιωτών».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ